Ναι ή όχι σε χαλαρώσεις μέτρων – Διχασμένοι οι ειδικοί

Δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο των χαλαρώσεων

1 16 Covid-19, ειδικοί, μέτρα, χαλαρώσεις

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, μερίδα επιδημιολόγων κάνει δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο των χαλαρώσεων. Την ερχόμενη Τρίτη στην συνεδρία Υπουργού Υγείας και Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα προκειμένου να καταρτιστεί ο οδικός χάρτης.

«Οι επιδημιολόγοι θα λάβουν σοβαρά τον αριθμό των κρουσμάτων που είχαμε από σήμερα μέχρι την μέρα της σύσκεψης και τις νοσηλείες. Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη και το τι θα μας αναφέρει ο ΟΚΥΠΥ στην συνάντηση πριν λάβουμε τις αποφάσεις», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας ανάμεσα στις χαλαρώσεις που μελετούν οι ειδικοί είναι να επιτραπεί στα παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα η είσοδός τους σε καφετέριες ή εστιατόρια με την επίδειξη rapid test ή SafePass. Η αυξήση του αριθμού των παρευρισκομένων σε γάμους και βαπτίσεις. Εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να επιτραπεί ξανά ο χορός.

– Να επιτραπεί στα παιδιά 12-17 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα η είσοδος τους σε καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη rapid test ή Safepass.

– Αύξηση των παρευρισκομένων σε γάμους και βαπτίσεις.

– Επαναφορά του χορού.