Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου

50301531 m απάτη, Καταγγελία
50301531 - robber man hacking computer,crime concept.

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024, η παραπονούμενη μετά από συνομιλίες που είχε με άγνωστα πρόσωπα μέσω διαφόρων πλατφορμών, πείστηκε για την αυθεντικότητα ιστοσελίδων αγοραπωλησίας διαφόρων προϊόντων.

Οι δράστες παρότρυναν την παραπονούμενη, όπως δημιουργήσει λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και ακολούθως με σκοπό την αποκόμιση κέρδους προμήθειας επί των πωλήσεων των υποτιθέμενων προϊόντων, πείστηκε και προέβαινε σε αγοραπωλησίες, τις οποίες πλήρωνε με κρυπτονομίσματα.

Το συνολικό ποσό που φαίνεται ότι απώλεσε η παραπονούμενη, ανέρχεται σε 19 χιλιάδες ευρώ.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σχετικές Συμβουλές:

Με αφορμή καταγγελίες που έγιναν στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετιζόμενες με απάτη μέσω διαδικτύου για δήθεν επενδύσεις κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες μορφές επενδύσεων.

▪️ Να γνωρίζετε με ποιους συναλλάσσεστε. Οι εταιρείες πρέπει να είναι αναγνωρισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.
▪️ Μην γνωστοποιείτε κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών πορτοφολιών ή ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών.
▪️ Μην δίνετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε μέσω εξ αποστάσεως σύνδεσης στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (Remote connection) για τέτοιο σκοπό.
▪️ Έχετε υπόψην σας ότι τέτοιου είδους επενδύσεις περιέχουν κινδύνους και μεγάλο ρίσκο απώλειας χρημάτων.
▪️ Συστήνεται επιπρόσθετη αύξηση των ρυθμίσεων ασφαλείας στους λογαριασμούς σας σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (ασφάλεια δύο παραγόντων).
▪️ Να είστε υποψιασμένοι, να μην πιστεύετε σε παραστάσεις που γίνονται με υποσχέσεις μεγάλων κερδών και να συμβουλεύεστε ειδικούς.