Nέα πρόταση για προγραμματισμό ταξιδιών – έκδοση εισιτηρίων

Τί αφορά η πρόταση και ποιούς

taksidia sta metra sas 2 αεροπορικά ταξίδια, προγραμματισμός ταξιδιών, ταξίδια

Nέα νομοθετική πρόταση σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες κινητικότητας, με σκοπό να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός ταξιδιών και η έκδοση εισιτηρίων εντός της Ευρώπης ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον λόγο ότι ο προγραμματισμός ταξιδιών που συνδυάζουν διαφορετικά μέσα μεταφοράς ή φορείς εκμετάλλευσης μπορεί να αποδειχθεί πολύπλοκος, όπως και η αγορά εισιτηρίων.

Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη βιώσιμη και έξυπνη κινητικότητα και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς που σχετίζονται με την ανάπτυξη υπηρεσιών ψηφιακής κινητικότητας. Τελικός στόχος είναι η καλύτερη ενσωμάτωση των δημόσιων μεταφορών και των σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε έναν πολυτροπικό συνδυασμό που θα προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία στο ταξιδιωτικό κοινό. Οι ψηφιακές λύσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ώστε να αυξηθεί η ελκυστικότητα των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς για το ταξιδιωτικό κοινό, βοηθώντας την ΕΕ να επιτύχει τους στόχους της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δημόσια διαβούλευση χωρίζεται σε δύο ενότητες: στην πρώτη συγκεντρώνονται οι απόψεις των πολιτών και του ταξιδιωτικού κοινού, ενώ η δεύτερη απευθύνεται σε εμπειρογνώμονες και σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη. Η διαβούλευση είναι ανοικτή έως τις 23 Φεβρουαρίου. Όλοι οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι να απαντήσουν σε αυτή τη διαβούλευση. Τα ακόλουθα μέρη ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένο συμφέρον να το πράξουν:

Πολίτες και ταξιδιώτες

• Μεταφορείς

• Πάροχοι υπηρεσιών ψηφιακής κινητικότητας

• Οργανώσεις καταναλωτών

• Οποιαδήποτε άλλα άμεσα/έμμεσα επηρεαζόμενα ενδιαφερόμενα μέρη.

Γιατί γίνεται

Ο σχεδιασμός και η αγορά εισιτηρίων για ταξίδια που συνδυάζουν διαφορετικούς φορείς εκμετάλλευσης ή μεταφορικά μέσα αντιμετωπίζει συχνά εμπόδια από την άποψη της έλλειψης πληροφοριών και των περιορισμένων επιλογών, ειδικά όταν κάποιος ταξιδεύειδιασυνοριακά. Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι πολυτροπικές υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας, όπως οι εφαρμογές Mobility as a Service (MaaS), οι σχεδιαστές δρομολογίων ή οι πωλητές εισιτηρίων, βοηθούν στη σύγκριση διαφορετικών ταξιδιωτικών επιλογών, επιλογών και τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις διευκολύνουν την αγορά προϊόντων κινητικότητας. Με αυτήν τη δημόσια διαβούλευση, η Επιτροπή θα ήθελε να κατανοήσει καλύτερα πώς οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς χρησιμοποιούν πολυτροπικές υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας και ποιες προκλήσεις και εμπόδια εντοπίζουν.

philenews.com