Νέο «επεισόδιο» με τις κάμερες: Άκυρα 11 χιλιάδες πρόστιμα!

Τελειωμό δεν έχουν τα «επεισόδια» στο σίριαλ «κάμερες στους κυπριακούς δρόμους»

Κάμερες τροχαίας

Τελειωμό δεν έχουν τα «επεισόδια» στο σίριαλ «κάμερες στους κυπριακούς δρόμους». Μετά τα χιλιάδες πρόστιμα που εκδόθηκαν και την αμφισβήτησή τους, νέος πονοκέφαλος έρχεται να φορτωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου 11 χιλιάδες πρόστιμα είναι προβληματικά με αποτέλεσμα η διαχειρίστρια εταιρεία να ζητεί διαγραφή τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για πρόστιμα στα οποία δεν είναι ευδιάκριτες οι πινακίδες οχημάτων ή δεν είναι σωστές οι φωτογραφίες και σε άλλα δεν είναι καθαρές οι φωτογραφίες. Υπάρχουν μάλιστα κι άλλες περιπτώσεις που αφορούν οχήματα συνοδείας, όπως ασθενοφόρα για παράδειγμα.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μέχρι να λυθούν αυτά τα θέματα παραμένουμε στην πιλοτική φάση μέχρι τέλος Ιουνίου. Τόνισε δε, ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει «ούτε σέντ».

Το Υπουργείο ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρεία αναφορικά με τα 11 χιλιάδες προβληματικά εξώδικα. Ο Γιάννης Καρούσος μίλησε και για τις κινητές κάμερες οι οποίες τις πλείστες φορές είναι «καμουφλαρισμένες» με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτές από τους οδηγούς. Η νομοθεσία προνοεί ότι απαγορεύονται να κρύβονται τα οχήματα που κουβαλούν τις κάμερες και γι’ αυτό αποφασίστηκε όπως τοποθετηθούν ειδικά σήματα στα μικρά βαν.