Νικόλας: Το ΔΗΚΟ θα είναι στην επόμενη διακυβέρνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε για ια τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

161c029194258a 21 ΔΗΚΟ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε, έχει αρχίσει ένας εσωκομματικός διάλογος ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, όπου θα καθοριστεί το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα προχωρήσει το ΔΗΚΟ σε διαβουλεύσεις με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με την ελπίδα «να καταλήξουμε σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο για τις προεδρικές».

«Πριν από Ιανουάριο δεν μπαίνουμε σε καμία ονοματολογία και προεδρολογία», είπε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως πρώτα πρέπει να καθοριστούν οι πολιτικές προτάσεις που θα θέλει το κόμμα να προωθήσει, σε περίπτωση θα συμμετάσχει στην όποια διακυβέρνηση του τόπου.

Σε ερώτηση αν το ΔΗΚΟ κυνηγάει νίκη και εκλογή ή πολιτική συμμαχία, απάντησε πως το πολιτικό πλαίσιο θα δώσει κατεύθυνση για τις συμμαχίες και τη νίκη.

«Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το πόσο σημαντικό είναι να έχεις και τον κατάλληλο υποψήφιο ή υποψήφια. Πριν να πας σε εκείνο το στάδιο, πρέπει να καθορίσεις πολιτικό πλαίσιο», ανέφερε.

Όπως είπε, το ΔΗΚΟ ως κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί ότι από τη στιγμή που θέλει να δει αλλαγή σε συγκεκριμένα ζητήματα, «θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν σημαίνει όμως ότι προαποφασίσαμε συμφωνίες».

«Σίγουρα ο υποψήφιος είναι πάρα πολύ σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι με προσεκτικές κινήσεις θα έχουμε τον κατάλληλο υποψήφιο και ναι, το ΔΗΚΟ θα είναι στην επόμενη διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν το ΔΗΚΟ θα μπορούσε να υποστηρίξει υποψήφιο ο οποίος να έχει εις βάρος του τη φημολογία του διεφθαρμένου, απάντησε πως δεν θα μπει σε συζήτηση για ονόματα, ούτε είναι ο ίδιος που θα αποφασίσει ποια θα είναι τα κριτήρια και τα προσόντα του.

«Έχω καταγράψει όμως ζητήματα που εκτιμώ ότι θα αποτελέσουν θέματα προτεραιότητας για το συνέδριο τον ερχόμενο Γενάρη», κατέληξε.