Νομοσχέδιο για τις μετατροπές σε ξενοδοχεία καταθέτει η κυβέρνηση

Τι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής

xenodoxio Ξενοδοχείο

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή με σκοπό την τροποποίηση του άρθρου 18 του περί ρύθμισης της ίδρυσης και λειτουργίας ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων νόμου, ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Σκοπός του νομοσχεδίου, εξήγησε, είναι όπως καταχωρηθεί παράταση στις ξενοδοχειακές, τουριστικές επιχειρήσεις μέχρι 31/12/2025 και υπό όρους μέχρι τις 31/12/2027 ως ακολούθως: Την κατάθεση αντιγράφου αίτησης για νομιμοποίηση όλων των κτηριακών αλλαγών (προσθηκομετατροπές και την υπεύθυνη δήλωση του μελετητή του έργου με την οποία θα κωδικοποιούνται οι μη εγκεκριμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ή μετατροπές.

Σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός τουριστικών, ξενοδοχειακών μονάδων, συνεπεία των πολεοδομικών κινήτρων του 2013, έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε ανακαινίσεις ή επεκτάσεις, πρόσθεσε.

Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο κ. Κουμής είπε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν αφορά εμάς τους Υπουργούς. Εμείς έχουμε χρεωθεί ο καθένας ξεχωριστά ένα χαρτοφυλάκιο και προσωπικά είμαι αφοσιωμένος στο χαρτοφυλάκιο που μου έχει ανατεθεί και να αναφέρω ότι ο τουρισμός της χώρας μας το 2023 έχει πάει πάρα πολύ καλά με πιο σημαντικό το ότι το 2023 μετατρέπεται σε έτος αναφοράς πλέον, διότι θα έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ