Νουρής: “Θα παραιτούμουν αν είχα οποιαδήποτε συμμετοχή”

22e48de09a944c4be2369d0200976851 διαβατήρια, Υπουργός Εσωτερικών

Στο Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

Αρχικά ανέφερε ότι το Κυπριακό Επενδυτικό πρόγραμμα δημιούργησε τέτοια αμφισβήτηση, με αποτέλεσμα να θεωρήσει η Κυβέρνηση ότι αν επέτρεπαν την συνέχιση του προγράμματος ενδεχομένως να επέτεινε τη φθορά του προγράμματος.

Διευκρίνισε ότι δεν πήρε κανένα απολύτως μήνυμα από το εξωτερικό σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα εκτός από μια ανάρτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Υπήρχαν πολλά ερωτήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία απαντήθηκαν με παρουσία μου στις Βρυξέλλες και με επιστολές. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε για να έχουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο θα προσφέρει στην Κυπριακή οικονομία».

Στη συνέχεια ο κύριος Νουρής εξήγησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να εξετάσει όσες αιτήσεις είναι κατατεθειμένες. «Κρίναμε ότι θα έπρεπε να δοθεί μια παράταση μέχρι το τέλος του μήνα γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να καταθέσει κάποιος μια αίτηση για το Κυπριακό Επενδυτικό πρόγραμμα Θέλαμε να δώσουμε μια παράταση σε όσους είναι στο τελικό στάδιο η αίτηση τους».

Σχολιάζοντας το βίντεο διευκρίνισε ότι αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο Υπουργείο τότε θα προβληματίσουν.

«Θα παραιτούμουν αν είχα οποιαδήποτε συμμετοχή, αν συνέβαιναν το διάστημα που είμαι εγώ στο Υπουργείο Εσωτερικών». Πρόσθεσε ότι για να μπορέσει να πάρει κεφάλια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε θα πρέπει να αποδειχθούν κάποια πράγματα τα οποία να αφορούν πολιτειακούς αξιωματούχους της Κυβέρνησης του.

Επιπλέον ο Υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα επανέλθει με τρόπους ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας όταν ολοκληρωθεί η διερευνητική επιτροπή. «Στο Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε να διεκπεραιώσουμε τις αιτήσεις τις οποίες εξετάζουμε αλλά και θα πρέπει να ετοιμάσουμε μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών ενδεχόμενες εναλλακτικές επιλογές μετά την διακοπή του προγράμματος .

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με το Προέδρο της Βουλής, εξηγώντας ότι ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του.

Πηγή: Sigmalive