Ο αριθμός εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων που κατέληξαν λόγω της covid19

Το ιστορικό εμβολιασμού όσων έχασαν την ζωη τους από κορωνοϊό

4f439a1dff1fe324e73f921bdd25ab20 ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΣΙΓΜΑ το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τον αριθμό των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που κατέληξαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Διαφαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχασαν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι.

– Από την πρώτη Ιανουαρίου, μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου κατέληξαν εξαιτίας του κορωνοϊού 503 άτομα.

– Εξ αυτών, τα 76 ήταν πλήρως εμβολιασμένα, τα 40 ήταν μερικώς εμβολιασμένα άτομα.

– 387 άτομα που απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοίου δεν είχαν ιστορικό εμβολιασμού.

161cdfc1e4fc78 ανεμβολίαστοι, εμβολιασμένοι

Πάντως, το εμβολιαστικό πρόγραμμα πήρε τα πάνω του τα τελευταία 24ωρα. Ακόμη και σήμερα που ο καιρός ήταν βροχερός σχηματίστηκαν ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αρκετοί είναι οι πολίτες που περνούν το κατώφλι των εμβολιαστικών κέντρων για να θωρακιστούν με την πρώτη, τη δεύτερη και την ενισχυτική δόση κατά του κορωνοιού.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε «Στον ενήλικο πληθυσμό η εμβολιαστική κάλυψη έφτασε στο 86,7% για την 1η δόση και το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων έφτασαν μια ανάσα πριν το 83%. Ο κόσμος τώρα που υπάρχει αυτή η έξαρση παίρνει την απόφαση για εμβολιασμό. Καθημερινά έχουμε 1000 άτομα στα εμβολιαστικά κέντρα για 1η δόση».

Στο μεταξύ, πρωτοφανείς είναι οι αριθμοί κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, με το ένα αρνητικό ρεκόρ, να διαδέχεται το άλλο.

Μέσα σε μόλις 3 μέρες ανακοινώθηκαν πάνω από 7 χιλιάδες κρούσματα, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Όμικρον, τις επόμενες μέρες οι αριθμοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ «Από τους αριθμούς που έχουμε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Όμικρον έχει επικρατήσει στην κοινότητα και θα έχουμε περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα».

Ελπιδοφόρες, την ίδια ώρα, είναι οι εκτιμήσεις του καθηγητή Λεόντιου Κωστρίκη που αναφέρουν ότι σε 3 βδομάδες αυτό το νέο κύμα που έφερε η Όμικρον θα εξασθενήσει. «Πιθανότατα αυτή η παραλλαγή να ήταν η παραλλαγή που ήλπιζαν οι Άγγλοι επιστήμονες στις αρχές του 2020 για να δημιουργήσουν ανοσία της αγέλης. Οι δικοί μου υπολογισμοί λένε ότι θα έχουμε πτώση αυτού του κύματος μέσα σε τρεις εβδομάδες. Γρήγορη καμπύλη πάνω γρήγορη καμπύλη κάτω», ανέφερε.

Με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας θα στήσει κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε το ρεπορτάζ:

sigmalive.com