Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. εκ πρώτης όψεως χαιρετίζει τα εξαγγελθέντα σχέδια στήριξης

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 11T101805.757 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΠΑΣΙΚΑ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. εκ πρώτης όψεως χαιρετίζει τα εξαγγελθέντα σχέδια στήριξης των Υπουργίεων Εργασίας και Οικονομικών, προσθέτοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ότι οι πρώτες αντιδράσεις των επιχειρηματιών είναι μουδιασμένες αφού «περιμένανε μια πιο δυνατή στήριξη για τις επιχειρήσεις χωρίς να κρύβουμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι τα κρίνουν λογικά κάτω από τις περιστάσεις».

Στην ανακοίνωση προσθέτει ότι τα μέτρα στήριξης αφορούν και κάλυψη μέρους των ενοικίων όμως στην ουσία το τεράστιο αυτό πρόβλημα παραμένει χωρίς μόνιμη και δίκαιη ρύθμιση. Καλεί επίσης τη Βουλή να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

Συνεχίζοντας ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. αναφέρει ότι η εξαγγελθείσα αναστολή των δανείων για τους πλείστους αν όχι και όλους θεωρείται δώρο – άδωρο, αφού έχουν ήδη εξαντλήσει τους εννέα μήνες αναστολής που δικαιούντο και αποκλείονται από το σχέδιο και διατυπώνει τη θέση ότι πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για στοχευμένη αναστολή των δανείων.

Ορθά επανέρχεται η σκέψη για επαναφορά της πρότασης για εγγυημένα από το κράτος δάνεια, που θα εξυπηρετήσει αρκετούς επιχειρηματίες και θα εισαχθούν στην οικονομία χρήματα, αναφέρει, επίσης.

Η ανακοίνωση: 

Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.  εκ πρώτης όψεως χαιρετίζει τα εξαγγελθέντα σχέδια τόσο του ΥΠΕΠΚΑ αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών. Θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα εντός των ημερών όταν οι επιχειρηματίες θα διακριβώσουν τι αναλογεί σε πραγματικούς αριθμούς για τις επιχειρήσεις τους και θα μπορεί να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και τοποθέτηση. Οι πρώτες αντιδράσεις των επιχειρηματιών είναι μουδιασμένες αφου αρκετοί περιμένανε μια πιο δυνατή στήριξη για τις επιχειρήσεις χωρίς να κρύβουμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι τα κρίνουν λογικά  κάτω από τις περιστάσεις.

Είναι  γεγονός ότι γίνεται  αναφορά , ότι τα μέτρα στήριξης αφορούν και κάλυψη μέρους των ενοικίων.   Προσθετο επίσης το μέτρο της αναστολής καταβολής των ενοικίων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με υποχρέωση καταβολης τού 70% των δύο αυτων ενοικίων μεχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται πρός τους ιδιοκτήτες των ακινήτων απο το κράτος. Εν τούτοις όμως στην ουσία το τεράστιο αυτο πρόβλήμα παραμένει χωρίς μόνιμη και δίκαιη ρύθμιση , κάτι για το οποίο υπεύθυνα δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε για την πραγματική , δίκαιη και μόνιμη  επίλυση του .

Θεωρείται επίσης η εξαγγελθείσα αναστολή των δανείων για τους πλείστους αν όχι και όλους σαν δώρο άδωρο , αφού έχουν ήδη εξαντλήσει τους εννέα μήνες αναστολής που δικαιούντο καί αυτόματα αποκλείονται από το σχέδιο. Θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια απο την κυβέρνηση ωστε να βρεθεί η φόρμουλα εκείνη που θα ανοίξει ο δρόμος για στοχευμένη πλέον αναστολή των δανέιων , διότι χωρίς αμφιβολία το πρόβλημα αυτό των δανειοληπτών θα ακουμπήσει και τις τράπεζες αφου θα μετατρέπονται πρόσθετα δάνεια σε ΚΟΚΚΙΝΑ !

Ορθά επανέρχεται η σκέψη για επαναφορά της πρότασης για εγγυημένα απο το κράτος δάνεια , που και αυτή η λύση θα εξυπηρετήσει αρκετούς επιχειρηματίες και θα εισαχθούν στην οικονομία χρήματα . Ταυτόχρονα καλούμε τη Βουλή όπως ψηφίστεί ο προυπολογισμός , που χωρίς αυτόν  κανένα σχέδιο στήριξης δεν μπορεί να ισχύσει.