«Όχι» στις συναντήσεις ζευγαριών από διαφορετικές Επαρχίες λέει το Υπουργείο (BINTEO)

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 01 11T124445.669 Coronavirus, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, Υπουργείο Υγείας

Απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών σε σχέση με τα νέα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση και τέθηκαν σε εφαρμογή από χθες, έδωσε μέσω παρέμβασης της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου.

Σύμφωνα με την κυρία Κυριάκου, στις περιπτώσεις όπου άτομα που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού και χρειάζεται να μετακινηθούν είτε για βόλτα είτε έχουν ανάγκη να μετακινηθούν με το συνοδό τους, δεν χρειάζεται να σταλεί SMS.

Σημείωσε, πως δεν χρειάζεται να σταλεί SMS όταν οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς τα νηπιαγωγεία και τους βρεφοκομικούς σταθμούς που είναι ανοικτά.

«Δεν χρειάζεται SMS εάν καθοδόν από το εργασιακό μας χώρο, προς τον σπίτι μας, θελήσουμε να πάμε στην υπεραγορά, είτε να σταματήσουμε στο φούρνο, είτε να υποβληθούμε σε rapid test, είτε για να αγοράσουμε κάποια αγαθά», συμπλήρωσε.

Επίσης, δεν χρειάζεται να αποστείλουμε SMS και στις περιπτώσεις που χρειάζεται το κατοικίδιο μας να πάει για βόλτα ή για ατομική άθληση σε αχτίνα 500 μέτρων από την κατοικία μας.

Κληθείσα να σχολιάσει σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση από τη μια Επαρχία σε άλλη, εξήγησε πως «επιτρέπεται για σκοπούς άθλησης στην παραλία αλλά για τα άτομα που μένουν σε περιοχές όπου δεν έχουν πρόσβαση σε παραλία. Δηλαδή, δεν μπορεί ένα κάτοικος Λεμεσού να μετακινηθεί για παράδειγμα στη Λάρνακα για σκοπούς άθλησης στην παραλία της Λάρνακας. Επιτρέπεται όμως ένας κάτοικος Λευκωσίας να μετακινηθεί προς την Αμμόχωστο είτε για κολύμβηση είτε για άθληση στην παραλία.»

«Επιτρέπεται επίσης», συνέχισε, «για φροντίδα ατόμων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που χρειάζεται να αυτοπροστατευθούν. Σε γενικές γραμμές σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών.»

Σε ερώτημα αν τα ζευγάρια που διαμένουν σε διαφορετικές Επαρχίες μπορούν να συναντηθούν, η κυρία Κυριάκου είπε πως «δυστυχώς πέραν από του λόγους που αναφέρονται και μπορεί κάποιος να μετακινηθεί δεν εμπίπτει σε αυτό, επομένως, θα πρέπει δυστυχώς να στερηθούν τη σχέση τους για κάποιες μέρες.»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα των τηλεθεατών της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι»: