Οι αποκαλύψεις για τα Rapid Test, συνωνυμίες και Επιτροπή Ελέγχου

Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις

koronoios rapid test ilion rapid test, Αποκαλύψεις

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Economy Today, για εταιρεία η οποία έχει προμηθεύσει το κράτος τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid19 και τις απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας για το δημοσίευμα, εταιρεία που δεν σχετίζεται με το εν λόγω ζήτημα ξεκαθαρίζει τη θέση της για λάθος εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λόγω συνωνυμίας.

Συγκεκριμένα ο CEO της Stademos Hotels Ltd Δημοσθένης Δημοσθένους, λόγω συνωνυμίας με τον Διευθυντή και Γραμματέα της Velorius Ltd, εταιρείας η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα και στις απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας, διευκρινίζει ότι πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσης.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας Stademos αναφέρεται ότι “τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και στα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία Velorius Ltd να έχει κερδίσει διαγωνισμό του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Οι αναφορές διασύνδεσης της εταιρείας μας λόγω του φερόμενου Διευθυντή της Velorius Ltd,  κ. Δήμου Δημοσθένους, ουδεμία σχέση έχουν με την Stademos Hotels Ltd και τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου μας, κ. Δήμο Δημοσθένους, καθώς πρόκειται για απλή συνωνυμία.”

Επίσης αναφέρει ότι “ο Όμιλος Stademos Hotels παραμένει πιστός και αφοσιωμένος στην παροχή υπηρεσιών Ξενοδοχειακού καταλύματος πολυτελείας και υψηλής ποιότητας και ουδέποτε έχει εμπλακεί με άλλου είδους υπηρεσίες. Παρακαλούμε το κοινό και τα ΜΜΕ να είναι προσεκτικά με τη διάδοση ψευδών και/ή ανακριβών ειδήσεων. Τυχόν νέα αναπαραγωγή και διασύνδεσή μας με το φερόμενο σκάνδαλο των τεστ ανίχνευσης αντιγόνου, θα μας οδηγήσει στην λήψη μέτρων προστασίας του ονόματος και της φήμης μας”.

Σημειώνεται ότι το Economy Today ουδέποτε έχει προβεί σε ανάμιξη της εν λόγω εταιρείας με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην επιτροπή Ελέγχου οι προσφορές των Rapid Test

Στον απόηχο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του Economy Today, έχει κατατεθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου το ζήτημα για διερεύνηση των προσφορών για αγορά Rapid Test από το Υπουργείο Υγείας.

Με τη μορφή του αυτεπάγγελτου ενεγράφη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, χθες το πρωί 18 Φεβρουαρίου 2020, θέμα που αφορά τα rapid τεστ.

O Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ενέγραψε το κάτωθι θέμα:

«Ενημέρωση της Επιτροπής για την διαδικασία επιλογής των εταιρειών προμήθειας και διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στο πλαίσιο του ελέγχου της διασποράς του ιού COVID».

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ενώ παράλληλα διεξάγεται έρευνα από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Πηγή: Economy Today