Οι συγκινητικές προσευχές μας για τη «Διεθνή Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό»

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου, εκκλησίες διαφόρων δογμάτων και ομολογιών, προσεύχονται για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό.

ImageHandler

«Σε παρακαλώ Θεέ μου να χαρίζεις υγεία, κουράγιο, δύναμη και υπομονή σε αυτούς τους γονείς, στους ακοίμητους αυτούς φρουρούς με την ατέλειωτη δεξαμενή αγάπης. Ο πόνος τους είναι μεγάλος, η κάθε τους μέρα, μια θάλασσα φουρτουνιασμένη.

Πονάνε που το δικό τους το παιδί δεν θα έχει ποτέ τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή του με τα άλλα παιδιά του κόσμου. Μα ο πιο βουβός και βαθύς τους πόνος, είναι που θα βρει το παιδί τους άλλη αγκαλιά να φωλιάσει όταν εκείνοι δεν θα είναι πια στη ζωή. Στείλε χιλιάδες αγκαλιές , κάνε όλη η οικουμένη να τους αγκαλιάσει, να μην πονάνε πια και πάντα να χαμογελάνε.

Μα ξέρω Θεέ μου πως αν σε ρωτήσουνε, θα τους πεις , εσείς είστε οι πιο ευλογημένοι, γιατί οι άγγελοι, που τις περισσότερες φορές έχουν ανθρώπινη μορφή, είναι στο σπίτι το δικό σας!».

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Φεβρουαρίου, εκκλησίες διαφόρων δογμάτων και ομολογιών, προσεύχονται για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτισμό.

Ξεκίνησε ως «Κυριακή του Αυτισμού» το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία, με πρωτοβουλία του ζεύγους Κορία (ο γιος τους υπέφερε από αυτισμό) και σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο αυτισμός…

Είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.

Στην πραγματικότητα, κανένας δεν γνωρίζει ποιες είναι οι αιτίες του αυτισμού. Οι περισσότεροι ειδικοί δηλώνουν ότι ο αυτισμός προκαλείται πιθανόν από συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Ο αυτισμός προσδιορίστηκε για πρώτη φορά το 1943 από τον αμερικανο-αυστριακό ψυχίατρο Λίο Κάνερ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Τζονς Χόπκινς» της Βαλτιμόρης. Την ίδια περίοδο, ο Αυστριακός παιδίατρος Χανς Άσπεργκερ, περιέγραψε μία ηπιότερη μορφή της διαταραχής που είναι γνωστή ως Σύνδρομο Άσπεργκερ.

Οι δικές μας προσευχές…

Ακολουθούν οι προσευχές:

Της κυρίας Άντρης Αναστασιάδη (Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας), Σταύρου Λούρα (ηθοποιός), Αλέξιας Βασιλείου ( τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, ακτιβίστρια), Λώρη Λοϊζίδη (ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός σκηνοθέτης), Κατερίνας Λούρα (ηθοποιός), Πανίκου Ξιούρουππα (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος της «Ηλίαχτιδας Ζωής» (Σύνδεσμος Στήριξης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Επαρχίας Λάρνακας), Θεοδόση Α. Τσιόλας (Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου).

Προσευχές από τον «Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου»

«ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ
ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΠΟΥ ΣΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ
ΓΑΛΗΝΗ ΚΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ
ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΟΥ ΜΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΙΛΩ
ΚΥΡΙΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ …!!!»
(ΜΑΡΚΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑ)

«Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΝΑ
ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ
ΧΩΡΕΣΕΙ ΠΑΛΙ»

(ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ)
«ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΣΟΥ ΔΩΣΕ ΜΑΣ
ΣΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΟΜΙΜΑΣΙΑ
ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ
ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ
ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΚΥΡΙΕ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ»