Οργή για συρματόπλεγμα: «Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά οι μετανάστες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το συρματόπλεγμα μίλησαν κάτοικοι

3c713e3b0a5f7a5e48eee41eb76d5a8f 2

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί μεταξύ των περιοχών Ακακίου και Δένειας μίλησαν κάτοικοι της περιοχής.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η πρόχειρη κατασκευή του ΥΠΕΣ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά οι μετανάστες. Κάποια σπίτια βρίσκονται εκτός κατασκευής με αποτέλεσμα οι ένοικοι να είναι εκτεθειμένοι σε διάφορους κινδύνους, όπως πυρκαγιές και ατυχήματα. Πέρα από τα συρματοπλέγματα, υπάρχει μία έκταση περίπου τριών χιλιομέτρων αγροτικής περιοχής του Ακακίου. Αυτοί οι κάτοικοι που έχουν τα χωράφια δυσκολεύονται πάρα πολύ με αυτή την κατασκευή και εκτός αυτού αυξάνονται τα έξοδα τους. Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια και όχι στο Ακάκι. Αυτό το έργο δεν έγινε με βάση μελέτης που να αποδεικνύει τη χρησιμότητα του γι αυτό καλούμε το Υπουργείο να κάνει δεύτερες σκέψεις γιατί σε περίπτωση που τύχει το οτιδήποτε με τραγικές συνέπειες, θα έχει ακέραια την ευθύνη».

Ένοικος οικίας στην περιοχή είπε ότι «από επιλογή μας κτίσαμε εδώ το σπίτι μας πριν από 15 χρόνια, είμαστε πρόσφυγες από την Κυθρέα και την Κερύνεια. Δυστυχώς αυτό που έκαναν οι Τούρκοι το 1974, το ξανακάνει σήμερα η Κυβέρνησή μας. Τα κάγκελα θα μας κάνουν μια νέα κατηγορία προσφύγων, αναγκάζοντας μας να φύγουμε από εδώ.

Κτηνίατρος στην περιοχή Ακακίου υποστήριξε ότι έχει περιθάλψει πολλά ζώα, τα οποία τραυματίζονται από το συρματόπλεγμα.