Οργή για τη δομή ανήλικων μεταναστών – «Καυγάδες, ένταση και πορνεία»

«Πολλοί δεν είναι ανήλικοι, δηλώνουν ανήλικοι για να τυγχάνουν ειδικής προστασίας. Τους ενημερώνουν οι διακινητές να δηλώνουν ανήλικοι και πετούν τα σχετικά έγγραφα»

B852D7D6 2C0C 4725 981F 8E3D69D18BEA

Για τις αντιδράσεις που προκαλεί η λειτουργία δομής ανήλικων μεταναστών στην τουριστική περιοχή «Τάφοι των Βασιλέων μίλησε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, στο Πρωτοσέλιδο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πλέον ο αριθμός των ανήλικων μεταναστών αυξήθηκε σε 180 μέσα σε ένα χρόνο, αν και οι κρατικές υπηρεσίες είχαν υποσχεθεί ότι η συγκεκριμένη δομή θα λειτουργούσε «προσωρινά» για δύο μήνες.

Εξήγησε ότι γειτνιάζει με πυκνοκατοικημένη περιοχή, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πολλά περιστατικά με αποκορύφωμα τον τεράστιο καυγά με καρέκλες και ξύλα. Ο Δήμαρχος Πάφου μάλιστα κατήγγειλε ότι οι ανήλικοι είναι εγκαταλελειμμένοι από το Κράτος με μηδαμινή επιτήρηση, ενώ τοποθετήθηκαν πρόσφατα αστυνομικοί, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι σε περίπτωση επεισοδίων, εάν δεν έρθουν ενισχύσεις.

Τόνισε ότι καθημερινά «δέρνονται και χτυπιούνται, δημιουργούν ανασφάλεια. Μου κατήγγειλαν διεξαγωγή πορνείας. Πολλοί δεν είναι ανήλικοι, δηλώνουν ανήλικοι για να τυγχάνουν ειδικής προστασίας. Τους ενημερώνουν οι διακινητές να δηλώνουν ανήλικοι και πετούν τα σχετικά έγγραφα».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εξέπεμψε SOS για την κατάσταση που επικρατεί, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, «αλλά φοβάμαι ότι εάν δεν λάβουμε μέτρα τώρα, εάν δεν βρεθεί λύση για να τους μετακινήσουν σε σωστή δομή, εγώ το λέω δημόσια θα είμαστε μάρτυρες επεισοδίων».