Οργισμένη η κόρη του συζυγοκτόνου της Τρεμιθούσας: «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι»

«Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι»

92ED7A12 CAC6 4EB7 8C9A C38BB3860B4B

Η κόρη του Βρετανού συνταξιούχου, Ντέιβιντ Χάντερ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του στην Τρεμιθούσα, εξέφρασε την αγανάκτησή της μετά την απόρριψη των ενστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ενδιάμεση απόφασή του, για αποδεκτικότητα των καταθέσεων του κατηγορουμένου και  για το αν αυτές έγιναν υπό το καθεστώς της ελεύθερης βούλησης, το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως όλες οι ενοχοποιητικές στην όψη τους δηλώσεις του κατηγορούμενου, περιλαμβανομένων και αυτών που έχουν καταγραφεί στην κατάθεση του, δόθηκαν με την ελεύθερη βούληση του χωρίς την άσκηση εκ μέρους της Αστυνομίας, μεθόδων εξαναγκασμού ή καταπίεσης.

Το Δικαστήριο ανέφερε επίσης πως η μαρτυρία που έχει τεθεί ενώπιον του είναι ότι οι οποιεσδήποτε αναφορές του κατηγορούμενου έγιναν αναμφισβήτητα οικειοθελώς, παρά το γεγονός ότι η απεμπόληση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο ή οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος, το οποίο στο γενικότερο πλαίσιο της ενστάσεως της έχει επικαλεστεί η υπεράσπιση, δεν έγινε με τον τρόπο με τον οποίο να δηλώνεται κατηγορηματικά η θέση του.

Για σκοπούς πληρότητας, είπε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή που τα μέλη της Αστυνομίας επισκέφτηκαν την οικία του, προφανώς και γνώριζε ότι για την Αστυνομία ήταν ύποπτος για το θάνατο της συζύγου του.

Σύμφωνα με τη DailyMail, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι αφού ήταν σε θέση να τηλεφωνήσει στον αδερφό του αμέσως μετά τη δολοφονία και να ομολογήσει ό,τι έκανε, αποδεικνύει ότι «είχε επίγνωση των πράξεων του».

Η κόρη του Χάντερ, Λέσλεϊ, μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι «είμαι συντετριμμένη και παλεύω να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να κριθεί ως «διαυγής» όταν δεν αναγνώρισε καν την 50χρονη κόρη του. «Ο μπαμπάς μου είχε πάρει κάθε χάπι στο σπίτι και είχε καταναλώσει αλκοόλ. Είμαι μπερδεμένη και δεν καταλαβαίνω πώς κατέληξαν σε μια τέτοια απόφαση, δεν έχει νόημα.

Ο Michael Polak, του Justice Abroad, δήλωσε στη DailyMail ότι «ο Ντέιβιντ ήταν σοκαρισμένος και απογοητευμένος από αυτή την απόφαση. Φέραμε έναν κορυφαίο ψυχίατρο από τη Βρετανία για να καταθέσει, αλλά τα στοιχεία του αγνοήθηκαν εντελώς από το δικαστήριο. Σοκοριστήκαμε και εμείς με τη σειρά μας αλλά το συνηθίσαμε πια, αφού κατά την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα, είχαν απορριφθεί επίσης όλοι οι ξένοι εμπειρογνώμονες».

Οι δικηγόροι του Χάντερ σκέφτονται να αμφισβητήσουν την απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς η εισαγγελία προχώρησε στη δίκη για φόνο.