Σε 503 ανήλθαν οι εξώδικες τροχαίες καταγγελίες το Πάσχα

"Βροχή" οι τροχαίες καταγγελίες τις γιορτές του Πάσχα

b astynomiasjsjs1 Αστυνομία, καταγγελίες, Τροχαία

Τα μέλη της Τροχαίας παγκύπρια από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι χθες Δευτέρα, προέβηκαν σε 503 εξώδικες καταγγελίες, από τις οποίες οι 152 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, 50 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 30 για μη ελεύθερα χέρια κατά την οδήγηση (χρήση κινητού τηλεφώνου), 20 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 6 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 245 για άλλα τροχαία αδικήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες της Αστυνομίας σε πολυσύχναστους δρόμους και δημόσιους χώρους και σε περιοχές όπου υπάρχουν εμπορικά κέντρα και καταστήματα, για πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις και κλοπές, ήταν αυξημένες, χωρίς οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Ευχαριστίες ηγεσίας

Εξάλλου, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών ήταν έντονη σε δημόσιους χώρους και στο οδικό δίκτυο για την ασφάλεια του κοινού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας με τις δικές τους ενέργειες, τους πολίτες, τις τοπικές αρχές, τους φορείς και οργανωμένα σύνολα. Επίσης, ευχαριστεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστικής σημασίας για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού και αφετέρου για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και όλα τα μέλη της Αστυνομίας που εργάστηκαν αδιάλειπτα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας».

Αναφέρεται τέλος ότι η ηγεσία της Αστυνομίας «αναγνωρίζει την τεράστια σημασία της αποστολής των μελών της, τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Βρίσκεται στο πλευρό τους και το αποδεικνύει εμπράκτως, με τη συνεχή αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την ασφάλεια και την προστασία του κάθε μέλους ξεχωριστά».