Παιραίτηση ή αποχή Συλλούρη-Τζιοβάνη ζητεί ο Περδίκης

perdikis oikol Γιώργος Περδίκης

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι προκύπτει πάρα πολύ σοβαρό θεσμικό ζήτημα για ακόμα μια φορά για τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και τον βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη να παραιτηθούν, ή τουλάχιστον να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ίδιο ζητά και προληπτικά και για όλα τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που ενδεχομένως η υπό εξέλιξη έρευνα, καταδείξει ότι εμπλέκονται και αυτά στο σκάνδαλο των διαβατηρίων, αφού απ’ όσα ακούει από βουλευτές «που ξέρουν κάτι περισσότερο από εμένα», φαίνεται ότι υπάρχει και συνέχεια.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τον κ. Συλλούρη να παραιτηθεί σε ένδειξη ευαισθησίας και συνείδησης, σε μια πράξη πολιτικής ευθιξίας. Κάτ’ ανάλογο τρόπο όπως είπε και ο κ. Τζιοβάνης θα πρέπει να μελετήσει την παραίτησή του.

Ωστόσο ανέφερε ότι ουδείς μπορεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων χωρίς διερεύνηση. Ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί πως μια καθαρή πολιτική λύση για λόγους ευθιξίας θα ήταν για αυτόν η παραίτηση, πρόσθεσε ωστόσο ότι αν αυτό τους είναι δύσκολο θα μπορούσαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους για μια μεταβατική περίοδο από σήμερα κιόλας μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία και τον Γενικό Εισαγγελέα. Σε αυτή την περίπτωση είπε, αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Βουλής ο αρχαιότερος βουλευτής. Για τη συγκεκριμένη εισήγηση όπως, είπε έστειλε επιστολή στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πρόσθεσε πως αν ο ίδιος ήταν στη θέση τους σίγουρα θα είχε παραιτηθεί μετά από αυτή την εικόνα που έχουν δώσει και δίνοντας εξηγήσεις που δεν έχουν πείσει κανέναν. Είπε επίσης ότι οι εξηγήσεις που έχουν δώσε τα δύο πολιτικά πρόσωπα είναι τουλάχιστον ανεπαρκείς και κάνουν τη θέση τους πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι είναι.
Ανέφερε ακόμα ότι επικοινώνησε μαζί του δημοσιογράφος του Al Jazeera για να κάνει δήλωση για το θέμα και αρνήθηκε να μιλήσει στο συγκεκριμένο κανάλι.
Αναφέροντας ότι κανονικά όλα τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να ζητούν ευθύνες, είπε ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να κουκουλωθεί ούτε να μπει στον καταψύκτη.
Σημείωσε ότι αυτά που είδαν χθες από τον Al Jazeera είναι πρωτοφανή και διερωτήθηκε ποια θα είναι η αντίδραση των προέδρων συγκεκριμένων κοινοβουλίων στην εντελώς ακατανόητη και προσβλητική τοποθέτηση του κ. Συλλλούρη. Είπε επίσης ότι προσβλητικά ήταν για ολόκληρη της Βουλή και το πολιτικό σύστημα και τα άλλα που έλεγε, έστω κι αν το έκανε, όπως είπε για να τους παραπλανήσει. Αυτά όπως είπε, είναι πρωτοφανή, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ είναι γνωστά και περιέχονται σε εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ