Παραδίδουν τον εξοπλισμό οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Tι ανέφερε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού σώματος ΑΣΔΥΚ: «Μακριά τα βέλη σας από τους χαμηλόβαθμούς αστυνομικούς »

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 15T125420.321 Αστυνομία, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Παραδίδουν τον εξοπλισμό οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής Λευκωσίας μετά τα όσα τους καταλογίζονται για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” του ΟMEGA.

Την είδηση ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στο OMEGA ο εκπρόσωπος του αστυνομικού σώματος ΑΣΔΥΚ Νίκος Λοϊζίδης.

«Οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής άρχισαν να παραδίδουν ήδη τον εξοπλισμό τους , μετά τα όσα τους καταλογίζονται.»

Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί όπως ανέφερε ακολουθούν διαταγές .

«Θέλω να το καταστήσω σαφές είμαι και εγώ μέλος της αντιοχλαγωγικής Λευκωσίας, οι αστυνομικοί είναι επαγγελματίες 100% και έχουν οδηγίες και γνωρίζουν κάθε στιγμή πώς να δράσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκε παρέμβαση στο OMEGA του εκπροσώπου τύπου του Αρχηγείου της αστυνομίας Χρήστου Αντρέου, ο οποίος αν και δεν απάντησε επί της ουσίας όταν ρωτήθηκε εάν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν της διαδήλωση είχαν σχετικές οδηγίες για να δράσουν όπως έδρασαν, είπε πως υπάρχουν φορές που τα έλη αποφασίσουν από μόνα τους λόγω των συνθηκών της στιγμής.

Αναλυτικά ο κ. Αντρέου επισήμανε πως:

Από χθες έχουμε αποταθεί στην αρχή παραπόνων με έκθεση από τον αρχηγό της αστυνομίας για να διερευνήσει το περιστατικό.

Η αστυνομία κλήθηκε για να αστυνομεύσει την εκδήλωση που απαγορευόταν να γίνει. Ήταν εξ ολοκλήρου παράνομες, είτε τηρούνται τα μέτρα ή όχι.

Επί της ουσίας δεν θέλω να τοποθετηθώ. Η αστυνομία έχει και άποψη και γνώση για το τί έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό. Όλα τα δεδομένα θα δοθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή. Εμείς περιμένουμε την ολοκλήρωση αυτών των εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν ασκήθηκε από οποιοδήποτε μέλος μας υπέρμετρη βία.

Κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα αντιμετωπίζεται με τα δικά της δεδομένα. Αλλά και οι οδηγίες θα αποτελέσουν αντικείμενο της διερεύνησης.

Κάθε αστυνομικός που λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, δεν είναι δυνατό ανά πάσα στιγμή να επικοινωνεί άμεσα με τον προϊστάμενο για λήψη οδηγιών. Τα μέλη μας καλούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου να λάβουν αποφάσεις για ζητήματα που αντιμετωπίζουν εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Εμείς αναμένουμε το αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Ζητούμε την έρευνα για να διαπιστώσουμε τι πήγε λάθος.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Λοϊζίδης:

Δείτε την παρέμβαση του κ. Αντρέου που πρηγήθηκε: 

Πηγή: Omega