ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: “Σάρωσε” η Δέσποινα Χαραλάμπους το Βελιγράδι με ατομική επίδοση

Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της

Main Image x2 18 exclusive, Δέσποινα Χαραλάμπους

Νέα χαρά πρόσφερε η Δέσποινα Χαραλάμπους στο άλμα σε ύψος στο μίτινγκ κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, 7 Μαρτίου 2022 . Η Χαραλάμπους πραγματοποίησε την καλύτερη από ποτέ εμφάνισή της στον κλειστό στίβο, περνώντας πάνω από το 1,84μ., που αποτελεί ατομική επίδοση στον κλειστό στίβο και ισοφάριση της επίδοσής της στον ανοικτό.

Από την αρχή, η Δέσποινα Χαραλάμπους έδειχνε να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού πέρασε με την πρώτη το 1,70μ. και το 1,75μ., όμως, τα βρήκε σκούρα στο 1,80μ., το οποίο χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια για να το υπερβεί. Στο 1,84μ., ωστόσο, η Χαραλάμπους είχε πολύ καλό πρώτο άλμα και έστω κι αν ακούμπησε λίγο τον πήχη, αυτός έμεινε στη θέση του, κάτι που σήμανε και την ατομική επίδοση για την 21χρονη αθλήτριά μας, η οποία δέχθηκε και τα συγχαρητήρια της νικήτριας Μαρίγια Βούκοβιτς, η οποία μιλά ελληνικά.

Η Χαραλάμπους είχε στη συνέχεια τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,87μ., όμως φεύγει πολύ χαρούμενη από το Βελιγράδι, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι η κορυφαία Κύπρια στο άλμα σε ύψος για φέτος με το 1,84μ. Η Ελένα Κουλιτσένκο έχει κάνει στον κλειστό 1,83μ. και η Στυλιάνα Ιωαννίδου 1,81μ. Αν μη τι άλλο, η αθλήτρια της Αγνής Χαραλάμπους δείχνει ότι είναι έτοιμη για… μεγάλα πράγματα στον ανοικτό στίβο, και ιδιαίτερα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα προβλέπεται μεγάλη μάχη μεταξύ των τριών.

* Σε ό,τι αφορά τον τελικό, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαυροβούνια Μαρίγια Βούκοβιτς με 1,90μ., όσο είχε και η δεύτερη Σλοβένα Λία Αποστολόβσκι, ενώ τρίτη ήταν η φανταστική 16χρονη Σερβίδα Ανγκελίνα Τόπιτς με 1,87μ., με τη Χαραλάμπους να κατακτά την 4η θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των Κύπριων αθλητών στο διεθνές μίτινγκ του Βελιγραδίου είναι:

60Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Μίλαν Τράικοβιτς                        Ακυρώθηκε

ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δέσποινα Χαραλάμπους           1,84μ.    4η

(1,70μ. Ο, 1,75μ. Ο, 1,80μ. ΧΧΟ, 1,84μ. Ο, 1,87 ΧΧΧ)

60Μ. ΑΝΔΡΩΝ

Εμμανουήλ Χριστοδούλου         7.00      6ος

(προκριματικός: 7.02, 4ος 1η σειρά – 8ος)