Κατεχόμενα: Παρίστανε τον κτηματομεσίτη και απέσπασε χιλιάδες ευρώ από Ε/κ για την περιουσία τους

Πλησίασε πέντε διαφορετικούς Ε/κ που έχουν περιουσίες στα κατεχόμενα λέγοντας ότι θα τους βοηθήσει

kypros deryneia3 iefimerida

Υπό κράτηση τέθηκε στα κατεχόμενα άνδρας που φέρεται να παρίστανε τον κτηματομεσίτη και εξαπάτησε Ελληνοκύπριους αποσπώντας 134.000 ευρώ.

Ο υποτιθέμενος κτηματομεσίτης πλησίασε πέντε διαφορετικούς Ε/κ που έχουν περιουσίες στα κατεχόμενα λέγοντας ότι θα τους βοηθήσει. Τους πήρε χρήματα με δόλο, όπως αναφέρουν τ/κ δημοσιεύματα, από 20.000 μέχρι 40.000 ευρώ, συνολικά 134.000. Συνελήφθη κατόπιν πληροφοριών που δόθηκαν στο «τμήμα οικονομικού εγκλήματος» της «αστυνομίας».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η απόσπαση χρημάτων με δόλο από τους πέντε Ε/κ έγινε σε διαφορετικές ημερομηνίες από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2018. Τους είχε παρουσιάσει ψεύτικα έγραφα ότι ο ίδιος ήταν κτηματομεσίτης και τους είπε ότι θα έκανε έρευνα για την περιουσία τους στα κατεχόμενα, με σκοπό να πωληθεί.

Ο ύποπτος θα δικασθεί χωρίς κράτηση, αλλά του επιβλήθηκε χρηματικό ποσό εγγυητικής από το «δικαστήριο», του απαγορεύθηκε η έξοδος από το ψευδοκράτος και θα πρέπει να παρουσιάζεται την εβδομάδα μια φορά σε «αστυνομικό» τμήμα.

ΚΥΠΕ