ΠΑΣΥΕΠΕΚ: Ακυρώθηκαν όλοι οι γάμοι του Μάη – Εν αναμονή των νέων πρωτόκολλων

«Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να ανακοινώσει τα πρωτόκολλα για να γνωρίζουν τα ζευγάρια που έχουν προγραμματισμένους τους γάμους τους το καλοκαίρι υπό ποιες προϋποθέσεις και υπό ποιους περιορισμούς θα μπορούν να παντρευτούν»

istock 929904308 ΓΑΜΟΙ, ΠΑΣΥΕΠΕΚ

Στο περιθώριο έχουν μείνει οι εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις κλπ) εξαιτίας της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και των αυξημένων κρουσμάτων στην κοινότητα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας, ο κλάδος των εκδηλώσεων θα επαναλειτουργούσε από τις 17 Μαΐου και έπειτα, όμως η ανακοίνωση του lockdown που θα έχει διάρκεια από σήμερα μέχρι τις 9 Μαΐου επιφέρει έντονη ανησυχία αν τελικά ισχύει η ημερομηνία επανεκκίνησης.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων(ΠΑΣΥΕΠΕΚ), Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, ανέφερε ότι ακόμη αναμένουν από το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει τα νέα πρωτόκολλα για τις εκδηλώσεις.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως έχουν ακυρωθεί όλοι οι γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάιο, ενώ μικρότερες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα βαπτίσεις, αναμένουν τις ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, αν τελικά θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

«Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να ανακοινώσει τα πρωτόκολλα για να γνωρίζουν τα ζευγάρια που έχουν προγραμματισμένους τους γάμους τους το καλοκαίρι υπό ποιες προϋποθέσεις και υπό ποιους περιορισμούς θα μπορούν να παντρευτούν. Ίσως ζευγάρια επιλέξουν να μην παντρευτούν αν τα πρωτόκολλα δεν συνάδουν με τον τρόπο που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους».

«Υπάρχει διστακτικότητα από τα ζευγάρια, κανείς δεν θέλει να παντρευτεί με 900 κρούσματα την ημέρα» είπε.

Εν κατακλείδι παρέκκλιση του είναι το Υπουργείο Υγείας να βγει άμεσα να ανακοινώσει τα πρωτόκολλα ούτως ώστε και οι ίδιοι να γνωρίζουν τι να απαντούν στα ζευγάρια τα οποία ζητούν απαντήσεις από τους επαγγελματίες των εκδηλώσεων.

«Η μέθοδος της σιωπής δεν ωφελεί κανένα» είπε.

Πηγή: Sigmalive