Πατατοκαλλιέργειες: Προειδοποιεί για απεργίες σε λιμάνια και υδατικό ο Κ.Χατζηγιάννης

Kiriakos OASE Γεωργία, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πατατοπαραγωγοί

Το ενδεχόμενο να γίνουν απεργίες στα λιμάνια μας, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο βουλευτής Αμμοχώστου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης, θα είναι καταστροφικό για τους πατατοπαραγωγούς.

Η παρούσα περίοδος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ειδικότερα για τις εξαγωγές των κυπριακών πατατών και, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγιάννης, κάθε εβδομάδα που χάνεται δεν μπορεί να αναπληρωθεί ως προς τις επιπτώσεις επί των εξαγωγών των κυπριακών πατατών και επομένως καλεί την υπουργό να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για αποφυγή των απεργιών, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εξαγωγές των κυπριακών πατατών.

Κάλυψη άρδευσης για πατατοκαλλιέργειες

Αναγκαία είναι η πλήρης κάλυψη άρδευσης της πατατοκαλλιέργειας, αναφέρει σε δεύτερη επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας, ο βουλευτής Αμμοχώστου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης και καλεί τον Υπουργό ενόψει της ανόδου της θερμοκρασίας και της ολοκλήρωσης της φετινής πατατοκαλλιέργειας να δοθούν στους παραγωγούς χωρίς περικοπές οι αναγκαίες ποσοτήτες νερού άρδευσης που αναλογούν σε κάθε παραγωγό. Με δεδομένη την φετινή πολυομβρία ενδεχόμενες περικοπές το μόνο που θα πετύχουν είναι να δυσκολέψουν τη φετινή σοδειά, κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννης.

Famagusta.News