Πέραν των 555 κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία από την έναρξη της πανδημίας

Προδρόμου: «Ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας εξέτασε το μέτρο να σταλούν κουβέρτες στα σχολεία… ήταν εισήγηση βουλευτή.»

30951 Κρούσματα, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας

Πέραν των 555 κρουσμάτων μετρούν τα σχολεία παγκύπρια την ώρα που η Κύπρος καταγράφει μέρα με τη μέρα αριθμούς ρεκόρ προσώπων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8 χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλα τα σχολεία τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

Εξάλλου, για το ζήτημα της πανδημίας  ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως «αυτή την εποχή η κοινωνία μας με επικεφαλή την κυβέρνηση, δίνουμε μια μάχη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία δημιουργώντας τις σωστές υγειονομικές αντιδράσεις.»

«Ταυτόχρονα», συνέχισε ο κος Προδρόμου, «δίνουμε και μια μάχη για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Διεκδικούμε το να μπορέσουμε να λειτουργούμε κοινωνικά, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα και αυτά κάνουν κάθε μέρα και οι εκπαιδευτικοί μας και οι διευθύνσεις. Άρα λοιπόν, ο στόχος είναι να κερδίσουμε τη σχολική χρονιά. Κι αυτό το λέω για να φωνές που ακούγονται είτε για να κλείσουμε σχολεία με το παραμικρό είτε να μην κάνουμε εξετάσεις είτε κατά επιλογή να κάνει ο καθένας ότι νομίζει.»

Ο κος Προδρόμου επεσήμανε επίσης πως «όσον αφορά τα πρωτόκολλα, εμείς ακολουθάμε τις συμβουλές, τη γνώμη που έχουν οι ειδικοί που έχουν μελετήσει τα πράγματα. Δεν είναι ιερά και απαραβίαστα. Είναι κάποια μέτρα που έχουν ληφθεί τα οποία συνολικά προστατεύουν την κοινωνία.»

«Από τον Αύγουστο στα σχολεία είχαν επικυρωθεί τα πρωτόκολλα», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης πως «ειδικά για το θέμα της θερμοκρασίας τώρα που έρχεται ο Χειμώνας και ειδικότερα για τα μικρά παιδιά του Δημοτικού, που είχε γίνει μια σχετική συζήτηση, έχουμε αποφασίσει μαζί με το Υπουργείο Υγείας και δόθηκε η δυνατότητα να μπορέσουμε να κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για κάποια διάρκεια, αλλά να αερίζονται οι χώροι τα διαλλείματα, τα οποία μπορούν να επιμηκυνθούν για μερικά λεπτά. Βέβαια θα λειτουργήσουν και οι κεντρικές θερμάνσεις στα σχολεία.»

Κληθείς να σχολιάσει αν τελικά δεν θα δοθούν κουκέτες, ο κος Προδρόμου είπε «φαίνεται ότι ήταν μεγάλη επιτυχία (η δήλωση για τις κουβέρτες), αλλά… ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας εξέτασε ένα τέτοιο μέτρο, ουδέποτε έχω προτείνει κάτι τέτοιο. Η όλη συζήτηση, για να δείτε καμιά φορά πόσο ενδιαφέρον έχει, ξεκίνησε από εισήγηση την οποία υπέβαλε κάποιος βουλευτής στη συνεδρίαση στη Βουλή, και είχα πει εγώ να το δούμε κι αυτό.»

Πηγή: Αντ1