Πέρδιος: Καλύτερη η φετινή τουριστική χρονιά από πέρσι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε κάνει πολλές διευκολύνσεις, εδώ και καιρό θεωρείται ανοικτή η Κύπρος, από την 1η Μαρτίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και από 1η Απριλίου για χώρες εκτός ΕΕ»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 05 12T140925.474 ΠΕΡΔΙΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δειλά-δειλά ξεκίνησε να επαναλειτουργεί ο τουρισμός στην Κύπρο με το 2021 να είναι σίγουρα σε καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με το 2020.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Πέρδιος, αναφερόμενος τόσο στην φετινή τουριστική χρονιά όσο και στο «green pass».
Αρχικά τόνισε πως για κανένα λόγο δεν μιλάμε για χαμένο καλοκαίρι, «έχουμε 65 αγορές ανοικτές».

«Έχουμε κάνει πολλές διευκολύνσεις, εδώ και καιρό θεωρείται ανοικτή η Κύπρος, από την 1η Μαρτίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και από 1η Απριλίου για χώρες εκτός ΕΕ», είπε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ο προορισμός ήταν κλειστός.

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι από τον Απρίλιο είχαμε αφίξεις από το Ισραήλ και την Ρωσία ενώ τόνισε ότι την Δευτέρα (10/5) είχαμε τις πρώτες αφίξεις από σκανδιναβικές χώρες μέσω ναυλωμένων πτήσεων.

«Βλέπουμε ότι συνεχώς το ενδιαφέρον για την Κύπρο αυξάνεται άρα αυξάνεται και το ενδιαφέρον για πτήσεις, το σημαντικό για εμάς είναι ότι είμαστε ανοικτοί» είπε.

«Από τις βασικές μας αγορές όπως είναι η Ρωσία περιμένουμε το πράσινο φως για να εκκινήσουν και οι ναυλωμένες πτήσεις ,ενώ από πλευράς Βρετανίας δεν καταταχθήκαμε ακόμη στην πράσινη κατηγορία, και σκοπός είναι να μπούμε εκεί αν η επιδημιολογική μας εικόνα μας το επιτρέψει», τόνισε.

Στη συνέχεια μίλησε για το green pass διευκρινίζοντας ότι από πλευράς ΕΕ χρειάζεται ακόμη 3-4 εβδομάδες για να εφαρμοστεί.

«Γι’ αυτό επιμέναμε τόσο πολύ η Κύπρος από νωρίς να καθορίσει το πλαίσιο μέσω του οποίου θα μπορεί κάποιος να έρθει στην Κύπρο. Αυτά που θα έρθει να εφαρμόσει το green pass η Κύπρος ήδη τα εφαρμόζει με μια μικρή εξαίρεση για τα άτομα που έχουν αντισώματα και έχουν νοσήσει. Αυτή η διευκόλυνση θα προστεθεί όταν προστεθεί και στο green pass τον άλλο μήνα» είπε.

Μετέπειτα τόνισε πως η Κύπρος θα έχει μια καλύτερη χρονιά από την περσινή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι στα επίπεδα του 2019.
«Η ολική ανάκαμψη του τουρισμού θα διαρκέσει μέχρι το 2024» είπε.

«Έχουμε μια σεζόν μπροστά μας που την ονομάζουμε ως γέφυρα για επανεκκίνηση του τουρισμού το 2022. Το 2022 αναμένουμε να είναι η χρονιά της επανεκκίνησης του τουρισμού, το 2021 είναι η μεταβατική χρονιά του τραγικού 2020 με την επανεκκίνηση το 2022».

Πηγή: Sigmalive