Πήραν τα παιδιά τους στο σχολείο και τους τηλεφώνησαν ότι είναι επαφές θετικού κρούσματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλαβαν τηλεφώνημα αργότερα για να τα παραλάβουν πίσω.

9E41F43B 973B 4B96 B778 F6BECC8AF295 rapid test, Μαθητές

Συνεχίζεται το μπάχαλο που επικρατεί στα σχολεία καθώς και σήμερα γονείς μετέφεραν τα παιδιά τους στις τάξεις χωρίς να γνωρίζουν ότι εκπαιδευτικός εντοπίστηκε θετικός με αποτέλεσμα να τους καλέσουν αργότερα να τα παραλάβουν.

Στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο της Λεμεσού υπήρχαν σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, όταν άρχισαν να αυξάνονται τα θετικά περιστατικά ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας αντίστοιχα να κλείσει το σχολείο για διάστημα λίγων ημερών, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Ακολούθως, άρχισαν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να αυτοπεριορίζονται με αποτέλεσμα να το Υπουργείο Παιδείας να προχωρούν σε αντικαταστάσεις.

Παρόλα αυτά, χθες ένας από τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο οι κάποιοι γονείς μαθητών που αποτελέσαν επαφές δεν ενημερώθηκαν και σήμερα θα μετάφεραν κανονικά στο σχολείο.

Λίγη ώρα αργότερα, έλαβαν τηλεφωνήματα ότι θα πρέπει να παραλάβουν τα παιδιά τους γιατί ήταν επαφές με αποτέλεσμα να προκληθεί μπάχαλο.

Την ίδια ώρα, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έχει μείνει σε αυτοπεριορισμό μαζί με τους γονείς τους.