Πειθαρχικά αδικήματα εναντίον 10 προσώπων για τις εξετάσεις

1972930C CB65 40C7 8248 803A431EAD07 Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Εκπαιδευτικοί, Παιδεία

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, θα τεθεί η όλη διαδικασία των εξετάσεων των εκπαιδευτικών, μετά τις διαρροές και τις καταγγελίες βουλευτών για εμπλοκή ατόμων που έχουν σχέση με εκπαιδευτικούς που κάνουν φροντιστήρια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Σίγμα, προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον 10 προσώπων.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, εντός των επόμενων 24ώρων θα ενημερωθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θ’ αποφανθεί για την νομιμότητα όλων των σχετικών διαδικασιών.

Για τα πειθαρχικά αδικήματα θα ενημερωθεί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, καθώς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο μεταξύ με λήψη δυναμικών μέτρων προειδοποιούν εκπαιδευτικοί.

Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:45.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διαμαρτυρίας και έξω από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις τροποποιήσεις που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Παιδείας για το νέο Σύστημα Διορισμών.

Πηγή: SigmaLive