Πιτσιλλίδης: Τα φαβορί για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο-«Για εμένα αυτός αξίζει»

Τα φαβορί για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο

00E2606F 8FD5 40B1 A317 7A3D63DB954D

Για τα φαβορί για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Ισραήλ για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Πρόσθεσε ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού πήγε ταξίδι στο Φανάρι και χαιρέτισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ. Πιτσιλλίδης σημείωσε ότι υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού είναι το μεγάλο φαβορί καθώς προηγείται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες, εκτός στη Λευκωσία όπου προηγείται ο Μητσοπολίτης Ταμασού. «Η Λευκωσία περιλαμβάνει τη Μητρόπολη Μόρφου».

Πρόσθεσε ότι στη Λεμεσό κατοικούν αρκετοί πρόσφυγες της Αμμοχώστου, διευκρινίζοντας ότι μετά από τόσα χρόνια προσφυγιάς άρχισαν να ψηφίζουν σαν Λεμεσιανοί. «Ο Μητροπολίτης Λεμεσού έχει δείξει το έργο του και έχει το κοινό του», είπε.

Όσον αφορά τον Μητροπολίτη Μόρφου ανέφερε ότι κατάφερε να διεισδύσει σε κάποια περιφέρεια. «Ο Μητροπολίτης Μόρφου έρχεται τρίτος στις μετρήσεις και όλα δείχνουν ότι η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε Πάφου και Μόρφου καθώς ο Πάφου προσπαθεί να μπει στο Τριπρόσωπο».

Εξήγησε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της Εκκλησίας, ο τρίτος θα καθορίσει ποιος θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος. «Αν περάσει ο Μητροπολίτης Πάφου τότε έχει σημαντικές πιθανότητες να συμβεί ότι έγινε στις προηγούμενες εκλογές», ανέφερε.

«Παλιά τους Αρχιεπισκόπους τους έθαβαν καθιστούς στην καρέκλα. Εγώ λέω και τους πολιτικούς να τους θάβουμε με την καρέκλα γιατί όπου έχει εξουσία κολλούν σε αυτήν», είπε.

Μιλώντας για τις επιλογές του Αρχιεπισκόπου ανέφερε ότι παλαιότερα είχε κατηγορήσει τον Μητροπολίτη Λεμεσού και πήγαν μέχρι τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, ενώ για χρόνια δεν συλλειτουργούσε μαζί του. Θα πάει να τον στηρίξει;» Επεσήμανε ότι καταλληλότερος Αρχιεπίσκοπος για τον ίδιο είναι ο Μητροπολίτης Ταμασού. «Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος άξιζε να είναι Αρχιεπίσκοπος αλλά δεν θέλει ο ίδιος», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: