Πλατύς: Τιμητικό το ιστορικότερο κόμμα να σε προτείνει για υποψήφιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στις προεδρικές εκλογές του 2023

2c7913a7d3d84a68a974c4dcb9da22a8 13

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατής για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στις προεδρικές εκλογές του 2023, μετά από τις αναφορές ότι στο ΑΚΕΛ συζητείται το όνομά του.

«Δεν έχω κάποια πληροφόρηση, δεν είναι δική μου η πρωτοβουλία το όνομα μου να συζητείται αλλά είναι ιδιαίτερα τιμητικό το ιστορικότερο κόμμα της Κύπρου να σε προτείνει ή να σε συζητά για αυτό το πολύ σημαντικό αξίωμα στη δημοκρατία μας» ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα για την επόμενη πενταετία.
«Αυτό που όλοι μας πρέπει να ελπίζουμε είναι στην παρουσία ανθρώπων που να μπορούν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.

Είμαστε σε ένα ρεκόρ πληθωριστικών πιέσεων 27ετιας στην Κύπρο. Ζούμε πολύ επικίνδυνες στιγμές γι’ αυτό εμείς πρέπει να ευχηθούμε και να προσπαθήσουμε να θέσουμε στις θέσεις που θα απαιτηθεί να παρθούν αποφάσεις, δηλαδή στην επόμενη κυβέρνηση,  άτομα που να μπορούν να τα διαχειριστούν.

Εμένα είναι χαρά μου και τιμή μου να προσφέρω. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί κατά τη διάρκεια της ημέρας αν θα είμαι εγώ επικεφαλής ή κάποιος άλλος. Εγώ επιθυμώ να προσφέρω δίχως ανταλλάγματα, δεν επιθυμώ την όποια θέση».

Στη συνέχεια διευκρινίζοντας ότι τάσσεται στον χώρο της αντιπολίτευσης είπε, «δεν πιστεύω στην τρίτη θητεία Αναστασιάδη, είτε μέσα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη είτε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι αμφότεροι επίδοξοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη που θεωρώ ότι ο κόσμος πρέπει να αφήσει στο περιθώριο».