Πληροφορίες για χαλαρώσεις Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Δύσκολο για Μεγάλη Εβδομάδα

Πληροφορίες για χαλαρώσεις Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα – Δύσκολο για Μεγάλη Εβδομάδα

3BDB44F6 1E71 472C B311 48F1C4FADB22 μέτρα, Πάσχα

Μπορεί ο ψυχολογικός παράγοντας να είναι  ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες από τους οποίους θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες χαλαρώσεις, ωστόσο τα δεδομένα αυτή την στιγμή δεν επιτρέπουν βάση αισιοδοξία για  ουσιαστικές χαλαρώσεις είτε για την Μεγάλη Εβδομάδα είτε για τις πρώτες μέρες του Απρίλη σε σχέση με το Πάσχα.

Το  εκκλησιαστικό πρωτόκολλο της Μεγάλης Εβδομάδας  αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στην αυριανή καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη των επιδημιολόγων, χωρίς ωστόσο να αναμένεται οποιαδήποτε τελική απόφαση για εισηγήσεις περί χαλαρώσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OMEGA  το ίδιο το Υπουργείο, αντιλαμβανόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί με στη στειροποίηση σε ψηλά επίπεδα των κρουσμάτων και στην συνεχιζόμενη αύξηση των αριθμών νοσηλειών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, θεωρεί πως είναι ακόμα νωρίς για να μπει στο τραπέζι θέμα χαλαρώσεων για την μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα.

Στον προβληματισμό συντείνει και ο συνεχής εντοπισμός κρουσμάτων εντός των ναών, κάτι που κάνει τους επιστήμονες ακόμη πιο διαστικτούς, (παρά το γεγονός ότι το θέλουν), στην ανακοίνωση οποιασδήποτε αύξησης των επιτρεπόμενων αριθμών εντός των ναών κατά την διάρκεια των εκκλησιασμών.

Σύμφωνα πάντα με  πληροφορίες, το ίδιο το Υπουργείο Υγείας διαμήνυσε προς την επιδημιολογική ομάδα να μην προβαίνει σε τοποθετήσεις για το Πάσχα που να δημιουργούν ελπίδες στον κόσμο για σοβαρές χαλαρώσεις,  για να αποφύγει το ενδεχόμενο οι τελικές αποφάσεις να είναι τέτοιες που να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κακή ψυχολογία στην οποία βρίσκεται ο κόσμος.

Το επικρατέστερο σενάριο

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή το επικρατέστερο σενάριο είναι η επέκταση των μέτρων που υπάρχουν  για τον Απρίλιου και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου.

Ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια όπως αναφέρθηκε από αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας στο OMEGA να δοθούν τουλάχιστον κάποιες ψυχολογικές χαλαρώσεις για το Μεγάλο Σάββατο που είναι την πρώτη Μαΐου καθώς και ανάλογες χαλαρώσεις για την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Αυτές οι πασχαλινές τριήμερες  χαλαρώσεις αναμένεται να αφορούν:

Κατάργηση του sms για μετακίνηση

Αύξηση του  επιτρεπόμενου αριθμού συγκεντρώσεων σε οικίες

Δύσκολο για εβδομάδα του Πάσχα

Όσο αφορά τώρα την εβδομάδα του Πάσχα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το Υπουργείο υγείας, εάν δεν υπάρξει θεαματική βελτίωση εντός των επόμενων ημερών, δεν αναμένεται να υπάρχουν χαλαρώσεις σε σχέση με την επιτρεπόμενους αριθμούς εκκλησιασμών.

Πηγή: Omega