Πλήθος κρουσμάτων στα σχολεία – 169 περιστατικά σε 2 ημέρες

Eπί τάπητος τέθηκαν εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή εάν και εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση.

sxoleia Κρούσματα, περιστατικά, Σχολεία

Τρόπους για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το σύστημα υγείας της χώρας αναζητούν επιδημιολόγοι και Υπουργείο Υγείας. Με την εισήγηση για λήψη αυστηρότερων περιορισμών να μην βρίσκεται στα πλάνα των ειδικών, υπουργός Υγείας και επιδημιολόγοι εστιάζουν σε αλλαγές στα πρωτόκολλα που αφορούν τα σχολεία, καθώς τα 80 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν με την επιστροφή των μαθητών δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Η πορεία των νοσηλειών και οι αριθμοί που καταγράφονται μέρα με τη μέρα αποτελεί ένα από τα καθοριστικά σημεία αναφοράς για τους ειδικούς και την κυβέρνηση, όσον αφορά τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων. Μπορεί η αυστηροποίηση των αποφάσεων, μέχρι στιγμής, να θεωρείται απομακρυσμένο σενάριο, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι σε περίπτωση που σημειωθεί ραγδαία άνοδος των νοσηλειών, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέους περιορισμούς.

«Εκτάκτου ανάγκης»

Χθες, ο υπουργός Υγείας και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας είχαν την καθιερωμένη τους σύσκεψη, με τον υπουργό να μεταβαίνει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο με συγκεκριμένες προτάσεις. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η επιδημιολογική εικόνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκαν εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή εάν και εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση. Οι ειδικοί κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους ώστε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα εκεί και όπου κρίνεται ανάγκη, ενώ στο τραπέζι έπεσαν διάφορες σκέψεις, σε περίπτωση που οι νοσηλείες αυξηθούν δραματικά και τα δημόσια νοσηλευτήρια δεχτούν ασφυκτική πίεση. Ανάμεσα στα μέτρα «εκτάκτου ανάγκης» βρίσκεται η επαναφορά της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και το κλείσιμο των χώρων αναψυχής για μερικές εβδομάδες. Με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μετά το τέλος της σύσκεψης με τους επιδημιολόγους, προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα, αλλά ούτε και κάποια εισήγηση που να αφορά στους μη εμβολιασμένους.

politis.com.cy