Πώς θα κάνει τους ελέγχους η Αστυνομία στους χώρους εστίασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου

Screenshot 2021 03 16 120425 Αστυνομία, ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Κυριακή, αλλά και για τους ελέγχους της Αστυνομίας στους χώρους εστίασης.

Αρχικά μίλησε για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, τονίζοντας ότι έγιναν 40 καταγγελίες, ενώ συγκεντρώθηκε οπτικό υλικό το οποίο αξιολογείται με στόχο να εντοπιστούν και άλλα άτομα τα οποία συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Πρόσθεσε ότι καταγγέλθηκαν και δύο υποστατικά, με το ένα να μην συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η Αστυνομία απέτρεψε σε δύο περιπτώσεις, εκδηλώσεις στον Εναέριο και μπροστά στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού. Όσον αφορά τη μεγάλη συγκέντρωση ανέφερε ότι ήταν αυθόρμητη, ενώ συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα πριν φτάσει η Αστυνομία. «Οποιαδήποτε δυναμική επέμβαση από την Αστυνομία, ενδεχομένως να προκαλούσε αναστάτωση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον τόνισε ότι ήταν αυξημένοι οι έλεγχοι που έγιναν κατά το τριήμερο με περισσότερες από 43.000 ελέγχους, με 665 καταγγελίες πολιτών και πέντε σε υποστατικά.

Εξήγησε ότι έλεγχοι θα γίνονται και σε όλα τα υποστατικά που ανοίγουν σήμερα. «Θα εισέρχονται μέλη της Αστυνομία και λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού για να ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα». Επεσήμανε ότι τις πρώτε μέρες θα υπάρχουν και υποδείξεις προς τους ιδιοκτήτες – επιχειρηματίες.

Ο κύριος Αντρέου μίλησε και για τη μουσική, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογείται η ένταση και αν θα προκαλεί τον κόσμο. Τέλος ανέφερε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους εστίασης εκτός από την ώρα της σίτισης, με τις καταγγελίες να γίνονται σε πελάτες και ιδιοκτήτες, ανάλογα με την περίπτωση.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive