Πόσο κοστίζει ένας κυπριακός γάμος; Η πιο ακριβή και «busy» χρονιά η φετινή

Η πιο «busy» χρονιά για τους διοργανωτές γάμων θα είναι η φετινή

apati 8

Η πιο «busy» χρονιά για τους διοργανωτές γάμων θα είναι η φετινή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν αριθμοί – ρεκόρ.

Μιλώντας στο SigmaLive η ιδιοκτήτρια του Splendid Event, Μέλανη Ποταμίτου, ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας η φετινή χρονιά θα είναι η πιο «busy» τόσο στην Κύπρο όσο και παγκόσμια.

Εκτός από τον αυξημένο αριθμό ζευγαριών που θα παντρευτούν φέτος, αύξηση παρατηρείται και στις τιμές για διοργάνωση ενός γάμου.

Ερωτηθείσα για τις τιμές στις οποίες κυμαίνονται οι διοργανώσεις γάμων εξήγησε ότι το 2022 υπάρχει αύξηση συγκριτικά με το 2019.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2019 οι τιμές για την διοργάνωση γάμου ήταν γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώ ενώ φέτος έφτασε τις 40-45 χιλιάδες ευρώ. «Υπάρχει αύξηση 15-20%» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, για την διοργάνωση ενός γάμου το ζευγάρι καλείται να πληρώσει τον χώρο δεξίωσης, τη διοργάνωση της διακόσμησης, τη μουσική, τον φωτογράφο, τα κεραστικά, τα προσκλητήρια, τις βέρες, τα στέφανα, το νυφικό και το κουστούμι.

Σημειώνεται ότι το κόστος ενός γάμου καθορίζεται ανάλογα με τις τιμές των προϊόντων, τον αριθμό των καλεσμένων και τις επιπλέον υπηρεσίες που θα επιλέξει το ζευγάρι να εντάξει στον γάμο του.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας, το 2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά  14.854 γάμοι. Οι 4.173 ήταν εκκλησιαστικοί και οι 10.681 πολιτικοί.