Πότε εκτιμάται ότι θα αρχίσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (vid)

«Τον Μάιο, εάν όλα πάνε καλά, εκτιμώ ότι θα έχουμε το πρώτο δρομολόγιο»

12345 9 Ακτοπλοϊκή Σύνδεση, δρομολόγιο, Ελλάδα, Κύπρος

Για τις προσπάθειες να γίνει εφικτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο υφυπουργός ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Αρχικά, ανέφερε ότι έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα με την προσέλκυση ενδιαφέροντος μέσα από το διαγωνιστικό έγγραφο, είχαμε τρεις οικονομικούς φορείς να δηλώνουν ενδιαφέρον και να καταθέτουν προσφορά και πλέον απομένει το τελευταίο βήμα της αξιολόγησης των προσφορών και εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν να έχουμε την κατακύρωση.

Σε ερώτηση πότε θα γίνει τελικά η σύνδεση, απάντησε ότι οι όροι του διαγωνισμού προνοούν να αρχίσει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. «Τον Μάιο, εάν όλα πάνε καλά, εκτιμώ ότι θα έχουμε το πρώτο δρομολόγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι «θα είναι σε εβδομαδιαία βάση. Θα λειτουργεί με 22 μετ επιστροφή ταξίδια τον χρόνο, αρχίζοντας από Απρίλιο- Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο- Οκτώβριο».

Επεσήμανε ότι το εγχείρημα δεν θα μπορεί να λαμβάνει για πάντα κρατική στήριξη, δεν το επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ο κόσμος πρέπει να το αγκαλιάσει και να δημιουργηθούν οι συνθήκες βιωσιμότητας της, ώστε να λειτουργεί από μόνης της η σύνδεση με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η τιμή του εισιτηρίου θα είναι πολύ χαμηλή, ώστε να προσελκύσει τον κόσμο.