Πραγματοποιήθηκε φόρουμ της Τράπεζας Κύπρου για βιώσιμες διεθνείς επιχειρήσεις

"Κτίζοντας βιώσιμες διεθνείς επιχειρήσεις για την επόμενη δεκαετία"

accidente ecuador 2 98 Βιώσιμες επιχειρήσεις, Τράπεζα Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Τράπεζα Κύπρου φόρουμ με θέμα ‘Κτίζοντας βιώσιμες διεθνείς επιχειρήσεις για την επόμενη δεκαετία’.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το φόρουμ που πραγματοποίησε η Τράπεζα Κύπρου με προσκεκλημένους συνεργάτες και στελέχη της, με θέμα ‘Κτίζοντας βιώσιμες διεθνείς επιχειρήσεις για την επόμενη δεκαετία’.

Το φόρουμ χαιρέτισαν ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου Χάρης Πίστος και ο Διευθυντής της CYFA Χριστόφορος Κουτουρούσιης.

Σε ομιλία του ο κ. Πίστος, τόνισε πως για την επιτυχία μιας διεθνούς επιχείρησης πρέπει να τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι, εξηγώντας παράλληλα τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμών τηρώντας όλες τις δικλίδες ασφαλείας. Αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους είπε: «Είναι η στιγμή να ξεκινήσουμε μαζί σαν ομάδα την ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων», ανακοινώνοντας πως η Τράπεζα Κύπρου επιδεικνύει ξανά την ηγετική της θέση στην αγορά, αυτή τη φορά ως η πρώτη τράπεζα που δημιουργεί μονάδα διαχείρισης εταιρειών τεχνολογίας, που επιλέγουν ως βάση τους την Κύπρο.

Στην ομιλία του ο κ. Κουτουρούσιης διευκρίνισε πως κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000, όχι μόνο από πλευράς τραπεζών αλλά και από πλευράς συνεργατών, το επιχειρησιακό μοντέλο δεν ήταν βιώσιμο. «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει βιώσιμο για το μέλλον», είπε, εξηγώντας πως «πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φήμη μας ως προορισμός για διεθνείς επιχειρήσεις. Και ο μόνος τρόπος που μπορούμε να το πέτυχουμε αυτό είναι να γίνουμε ηθικοί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προσεγγίζοντας έτσι υψηλής ποιότητας επενδυτές».

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ μίλησαν οι Νίκη Χαριλάου, Διευθύντρια Τμήματος Συμμόρφωσης Οικονομικού Εγκλήματος και Κυρώσεων της Τράπεζας Κύπρου με θέμα ‘Financial Crime Risk Management in a Digital Age’ και ο Χρίστος Μιχαηλίδης, Διευθυντής AML Quality & Control της Διεύθυνσης International Banking της Τράπεζα Κύπρου, με θέμα «Solving the KYC puzzle for sustainable business».

Η κ. Χαριλάου αναφέρθηκε στους βασικούς κινδύνους του οικονομικού εγκλήματος, όπως αυτοί γίνονται αντιληπτοί από τις ανταποκρίτριες τράπεζες. Ο κ. Μιχαηλίδης στην ομιλία του, ανέλυσε εκτενέστερα τρόπους επίλυσης του παζλ ‘γνωριμία με τον πελάτη’ για βιώσιμες επιχειρήσεις.