«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

ImageHandler 2 Υπουργικό, Υφυουργείο Πολιτισμού

«Πράσινο φως» για την δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας με το πέρας της συνεδρίας «Το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη δρομολόγηση των διαδικασιών προκειμένου να ετοιμαστεί νομοσχέδιο από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για την αναγκαία εκτίμηση του κόστους. Αναμένεται ότι την επόμενη περίοδο θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και άλλους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επισπευσθεί η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού» .

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία όπως ανέφερε ο κ. Σεντώνας είναι το ζήτημα διαχείρισης της πανδημίας, με τον υπουργό Υγείας να προβαίνει σε ενδελεχή ενημέρωση του Σώματος, τόσο για την εγχώρια εικόνα του ιού, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Αποφασίσθηκε όπως γίνονται πιο εντατικοί, συχνοί και αυστηροί έλεγχοι από μέρους των αρμοδιών Αρχών του Κράτους.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη ως προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την περίοδο 4/06/2020 μέχρι 03/06/2026. Επί τούτου προηγήθηκε διαβούλευση και λήφθηκαν οι απόψεις της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Επίσης αποφασίσθηκε ο διορισμός του κ. Γιώργου Θεοχαρίδη στη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με πενταετή θητεία η οποία ξεκινά από τις 23/07 και λήγει στις 22/07/2025.

Τα διαβήματα της συνεχίζει η Κυβέρνηση για το ζήτημα των οδοφραγμάτων προς τα Ηνωμένα Έθνη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Ο κ. Σεντώνας απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα στο Προεδρικό.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα διαβήματα και προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών και προς την κατεύθυνση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, του κ. Ακιντζί», είπε, προσθέτοντας ότι «μέχρι αυτή την ώρα δεν είχαμε κάποια εξέλιξη επί του θέματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι απολύτως αντιληπτή η ταλαιπωρία που υφίσταται αυτή η ομάδα πολιτών και η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες ευελπιστώντας να υπάρξει ανταπόκριση το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: Ant1