Πρόστιμο και σε ανήλικους εαν παραβούν τα νέα μέτρα

Έντονη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια τήρησης των μέτρων από όλους

bad93b4838bf4b2305923010e32aea16 Αστυνομία Κύπρου, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται και η Αστυνομία, με τα νέα μέτρα να φέρνουν και αναπροσαρμογές στην Αστυνομία με τον Αρχηγό της Δύναμης, ήδη να δίνει οδηγίες στις Αστυνομικές Διευθύνσεις για αναπροσαρμογή καθηκόντων αλλά και ωραρίων, καθώς πλέον τα μέλη της θα βρίσκονται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την σωστή τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με τις ποινές, αν κάποιος παραβιάσει τα μέτρα είτε πρόκειται για τη χρήση μάσκας, είτε πρόκειται για παραβίαση των μέτρων για τις μετακινήσεις το πρόστιμο είναι 300 ευρώ. Αν το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων διακίνησης συνοδεύεται και από άλλο αδίκημα θα ανοίγεται ποινικός φάκελος ενώ αν τα αδικήματα είναι επαναλαμβανόμενα τότε ο παραβάτης θα προσαγάγετε ενώπιον Δικαστηρίου.

Από τα πρόστιμα δεν ξεφεύγουν ούτε οι ανήλικοι καθώς τα πρόστιμα θα ισχύουν σε περίπτωση που καταγγελθούν για παραβίαση των μέτρων. Η Αστυνομία αναμένεται, μάλιστα να έχει έντονη παρουσία και στα ορεινά θέρετρα υπό τον φόβο εκδρομών από μαθητές. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα η Αστυνομία έχει εκπονήσει και σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μαθητές ή ξενοδόχοι παραβιάσουν τα διατάγματα.

 

Πηγή: Οmega