Πρωτόκολλο έφερε τέλος στα μέτρα εργαζομένων «αρχής ηλεκτρισμού»

Πρωτόκολλο υπέγραψαν μετά από έκτακτη σύσκεψη ο «πρωθυπουργός» και η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού»

16BD2334 B40C 4F8A 91C2 D1FE26521B81

Πρωτόκολλο υπέγραψαν μετά από έκτακτη σύσκεψη χθες ο «πρωθυπουργός», Φαίζ Σουτζούτογλου και η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» El Sen, ενώ οι διαμαρτυρίες για την αύξηση ξανά της τιμής του ηλεκτρικού συνεχίζονται.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου, το περιεχόμενο του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, η συντεχνία ανακοίνωσε ότι σταματούν τις καθημερινές στάσεις εργασίες και διαμαρτυρίες. Ο οικονομικός γραμματέας της El-Sen, Μουσταφά Γενίγκιουτς ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι οι προτάσεις τους έγιναν αποδεκτές από την «πρωθυπουργία» κι έτσι τερματίζονται τα μέτρα που εφάρμοζαν από τις 12 Μαΐου.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του «Μπαϊράκ» προς το οποίο η παροχή ηλεκτρικού κόπηκε από την El Sen, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του υπαλλήλου της «αρχής» και μέλους της συντεχνίας, που έκοψε το ρεύμα.

Εξάλλου, η ένωση ιδιοκτητών εστιατορίων με ανακοίνωσή της αντιδρά στην εκ νέου αύξηση στην τιμή του ρεύματος και λέει πως με τέτοιες τιμολογήσεις «θα είναι το τέλος μας». Επέκρινε δε τον «πρωθυπουργό», Φαίζ Σουτζούογλου γιατί είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν μειώσεις στις τιμές κι αντ’ αυτού ανακοίνωσεε ότι η μείωση στο ρεύμα ίσχυε μόνο για ένα μήνα, τον Μάρτιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ