Πρωτοβουλία Ισαάκ-Σολωμού: Αποχαιρέτησαν τον Ηλία Γλεντζέ – Πολέμησε γενναία το ’74 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος ήταν ο Ηλίας Γλεντζές, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία που πολέμησε το '74 ως Υπολογχαγός της 31ης Μοίρας Καταδρομών

photo 1 Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» αποχαιρέτησε με απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Ηλία Γλεντζέ, ο οποίος ως Υπολογχαγός της 31ης Μοίρας Καταδρομών, πολέμησε γενναία τον Τούρκο εισβολέα στον Πενταδάκτυλο το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Ο Ηλίας Γλεντζές έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 28 Ιουνίου και κηδεύθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στον τόπο του, στη Σπάρτη, υπό τη σκιά του Λεωνίδα και της ελληνικής πατρίδας.

“Οι μοτοσικλετιστές είχαν την τιμή να τον συναντήσουν στο μνημείο του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, το καλοκαίρι του 2021, κατά το οδοιπορικό μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού και 200 από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης. Και να συμπράξουν στον αγώνα της απελευθέρωσης της Κύπρου και του Ελληνισμού. Καλή λευτεριά, περήφανε Ηλία Γλεντζέ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη λήθη, όπως υποσχεθήκαμε εκείνο το καλοκαίρι. Μέχρι να μεταφέρουμε το μήνυμα της λευτεριάς στον Πενταδάκτυλο και στην Κερύνεια. Αθάνατος.”