«Ψαρεύουν» πληροφορίες στο facebook πριν δώσουν επιδόματα στους μονογονιούς

Το κράτος αντί να στηρίζει τους μονογονιούς, τους αστυνομεύει

3add28aff596b87ccad4ab173f7b0228 επίδομα, Επιδόματα, μονογονιοί, παρέμβαση

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του εκπροσώπου της Υπηρεσίας Επιδομάτων στη Βουλή ότι οι Υπηρεσίες «ψαρεύουν» πληροφορίες στο facebook πριν δώσουν επιδόματα στους μονογονιούς.

Όπως εξήγησε στο Πρωτοσέλιδο η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων, Αργεντούλλα Ιωάννου ο Εκπρόσωπος είπε ότι βλέπουν το facebook για να δουν αν το το πρόσωπο που λαμβάνει το επίδομα έχει κάποιο συμβίο. Η συζήτηση για τους μονογονιούς και τα προβλήματά τους άρχισε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περασμένη Δευτέρα.

«Το κράτος αντί να στηρίζει τους μονογονιούς, τους αστυνομεύει. Εμείς ζητάμε τη διεύρυνση της προστασίας… Οι παραδοχές που έγιναν είναι η απογύμνωση του κράτους

Γιατί η συμβίωση ενός μονογονιού να σημαίνει το τέλος της στήριξης. Έχει ο συμβίος νομική υποχρέωση να συντηρεί την οικογένεια;», είπε η κ.Ιωάννου.

«Να γίνεται μια ουσιαστική έρευνα. Θα απαγορεύσουμε στους ανθρώπους να αγαπιούνται;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Πώς θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα αν δεν στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες. Πρόκειται για περίπου 35 χιλιάδες οικογένειες παγκύπρια», ανέφερε.

«Οι μονογονιοί δεν εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες. Ζητήσαμε να ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες για να έχουν μειώσεις στο ρεύμα ή στα κρατικά ινστιτούτα για παράδειγμα», είπε η κ.Ιωάννου.

Ολόκληρη η παρέμβασή της στο βίντεο που ακολουθεί.

sigmalive.com