ΠτΔ: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα αυστηροποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εάν συγκρίνετε το τι συμβαίνει στην Κύπρο με το τι συμβαίνει είτε στην Ευρώπη είτε στον υπόλοιπο κόσμο, θα διαπιστώσετε πως προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διαχειριστούμε τις ελευθερίες του πολίτη, των επαγγελματιών, κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.»

anastasiadis 1 μέτρα, πανδημία, Χριστούγεννα

Δηλώσεις για την πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόζει η χώρα μας, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος στην Ετήσια Συνέλευση της Ένωσης Δήμων.

Αρχικά ανέφερε ότι καταγράφεται μια έξαρση και χρειάζεται προσοχή από όλους. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις ελευθερίες του πολίτη κατά τον καλύτερο τρόπο».

«Εάν συγκρίνετε το τι συμβαίνει στην Κύπρο με το τι συμβαίνει είτε στην Ευρώπη είτε στον υπόλοιπο κόσμο, θα διαπιστώσετε πως προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διαχειριστούμε τις ελευθερίες του πολίτη, των επαγγελματιών, κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Όμως, αυτό που προέχει να συνειδητοποιήσουν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες ότι αν δεν τηρηθούν κάποια μέτρα θα οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε αυστηρότερα. Διότι εκείνο που προέχει είναι η υγεία του καθενός από εμάς, του καθενός από τους συνανθρώπους μας, αλλά ταυτόχρονα, βεβαίως, και η οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των αυτοτελώς εργαζομένων και κατ΄ επέκταση, βεβαίως, και του κράτους».

Ερωτηθείς αν υπάρχει στον ορίζοντα ενδεχόμενο lockdown, ο Πρόεδρος είπε ότι «ευελπιστώ ότι θα αποφύγουμε ανάλογα μέτρα που έχουν πάρει άλλες χώρες».