ΠτΒ: Απασχολεί την Πολιτεία το ζήτημα απώλειας των κατεχόμενων περιουσιών

Το ζήτημα της αποζημίωσης του προσφυγικού κόσμου ως προς την απώλεια χρήσης κατεχόμενων περιουσιών απασχολεί ποικιλοτρόπως την Πολιτεία

123 16 αποζημίωση, Κατεχόμενα, περιουσια

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, διαβεβαίωσε την Επιτροπή των Κατεχόμενων Δήμων ότι το ζήτημα της αποζημίωσης του προσφυγικού κόσμου ως προς την απώλεια χρήσης κατεχόμενων περιουσιών απασχολεί ποικιλοτρόπως την Πολιτεία.

Η κ. Δημητρίου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ισότιμης κατανομής βαρών, απώλειας χρήσης κατεχόμενων περιουσιών και ζητήματα διαφώτισης στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών πλευρών στον προσφυγικό κόσμο που δοκιμάσθηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά σαρανταεπτά και πλέον έτη μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ανέφερε ότι το ζήτημα της αποζημίωσης του προσφυγικού κόσμου ως προς την απώλεια χρήσης κατεχόμενων περιουσιών απασχολεί ποικιλοτρόπως την Πολιτεία.

«Και ως ένα δύσκολο και πολυσύνθετο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί με περίσκεψη και διάθεση εξεύρεσης των υπό τις περιστάσεις πλέον δόκιμων λύσεων επ´ ωφελεία των επηρεαζόμενων προσφύγων», αναφέρεται.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τους παρισταμένους στη συνάντηση ότι όλοι οι βουλευτές στις επαφές τους στο εξωτερικό, είτε ως μέλη διακοινοβουλευτικών οργανισμών είτε ως μέλη αποστολών, έχουν ως κύριο στόχο τη διαφώτιση για το κυπριακό πρόβλημα και τις πολλαπλές  συνέπειες της συνεχιζόμενης κατοχής στον προσφυγικό κόσμο.
Πηγή: ΚΥΠΕ