«Πυρά» Δαμιανού κατά Αβέρωφ: «Αντιγραφή» η πρόταση για Ουκρανούς πρόσφυγες

Την πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολίασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

f865884359fff72becadb3c63e4c6156

Την πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για το ενδεχόμενο φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων από κυπριακές οικογένειες με πληρωμή, σχολίασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανού σε ανάρτησή του ανέφερε πως «Δεν σχολιάζω την ουσία αλλά την αντιγραφή: η πρόταση η οποία ήδη εφαρμόζεται στο ΗΒ ανήκει στον Μπόρις Τζόνσον».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στο θέμα των Ουκρανών μεταναστών παραθέτοντας την πρόταση που έθεσε προς την Κυβέρνηση και την οποία θα επαναλάβει και προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως είπε, υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες Ουκρανοί πρόσφυγες που καλά φιλοξενούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία και το κόστος είναι περίπου 100 ευρώ το δωμάτιο την ημέρα.

Η εισήγησή μου προς Υπουργό Εσωτερικών, όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, είναι να μελετήσει η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να βγάλει ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο αυτοί να φιλοξενούνται σε κυπριακές οικογένειες και αντί τα λεφτά να πηγαίνουν σε κάποια ξενοδοχεία να πηγαίνουν και ως οικονομική στήριξη κυπριακών νοικοκυριών.

«Με πολύ λιγότερο ποσό από τα 700 ευρώ τη βδομάδα που πληρώνει το κράτος προς τα ξενοδοχεία θα μπορούν αρκετές εκατοντάδες από αυτούς του Ουκρανούς πρόσφυγες να φιλοξενούνται από οικογένειες. Θα ναι πιο ζεστή και  η φιλοξενία δήλωσε ενώ θα έχουν και ένα καλό εισόδημα και έμμεση οικονομική στήριξη. Με αυτό τον τρόπο, στηρίζουμε και κυπριακές οικογένειες που έχουν ανάγκη από έξτρα εισόδημα και από την άλλη δίνουμε και φιλοξενία στους Ουκρανούς σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις», είπε.

sigmalive.com