Πυρκαγιά Ανώγυρα: Διέμενε παράνομα στην Κύπρο ο ύποπτος – Εντοπίστηκε να κρύβεται με 8.000 ευρώ

Ο 32χρονος εντοπίστηκε να κρύβεται στην ταράτσα της οικίας

Screenshot 3 19 Ανώγυρα, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 32χρονου, ως ύποπτου για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Ανώγυρας. Πρόκειται για άτομο που διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας και το οποίο εντοπίστηκε να κρύβεται, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν πέραν των 8 χιλιάδων ευρώ, ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυριάκου είπε πως μετά από μαρτυρία για ύποπτο όχημα που κινείτο την ώρα έναρξης της φωτιάς στη συγκεκριμένη περιοχή, η Αστυνομία πραγματοποίησε εξετάσεις και εντόπισε τον χώρο διαμονής του ιδιοκτήτη, στην κοινότητα Πάχνας.

Ο 32χρονος, πρόσθεσε, εντοπίστηκε να κρύβεται στην ταράτσα της οικίας, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης και η συμβία του, που εντοπίστηκε εντός της οικίας, ενώ σε τσάντα βρέθηκε χρηματικό ποσό πέραν των 8 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσωποκράτησης του, για έξι μέρες, ο ύποπτος θα ανακριθεί γραπτώς από τους ανακριτές, σημειώνοντας παράλληλα ότι «από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν δικαιολογείται η παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο (όπου ξεκίνησε η φωτιά)».

«Εναντίον του διερευνώνται το αδίκημα ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο, παράνομης κατοχής περιουσίας, παράνομης παραμονής και άλλα», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τους δυο ανήλικους που φέρεται να παραδέχθηκαν ότι η φωτιά στην Τριμίκλινη ξεκίνησε μετά από βεγγαλικό που άναψαν, ο κ. Κυριάκου είπε πως «διερευνάται η πιθανή ευθύνη των κηδεμόνων, η οποία όμως θα διαφανεί με την ολοκλήρωση των εξετάσεων».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, διερευνάται κατά πόσο πρόκειται για επιτρεπόμενο ή όχι βεγγαλικό αλλά και από πού το προμηθεύτηκαν οι ανήλικοι.

Πηγή: KΥΠΕ