Radisson Blue: Ο Γιώργος Μπέλλος, με οπτική αναπηρία 95%, θα τρέξει χωρίς το συνοδό του

Στον Μαραθώνιο θα τρέξει και η μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, ο Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Γιαννιώτης καθώς και άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού

tyflos dromeas mpellos goudas cyta 1 Radisson Blu, αθλητές, δρομέας με αναπηρία, ΜαραθωνιοΣ

Ατομα από 72 χώρες, συμμετέχουν φέτος στον 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, που πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στην παραλία των Φοινικούδων.

Σε ανακοίνωση του Μαραθωνίου αναφέρεται ότι «η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας πλήρως το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, με πρωταρχικό μέλημα την υγεία των δρομέων και των θεατών. Στον Μαραθώνιο συμμετέχουν άτομα από 72 χώρες μεταξύ των οποίων Αργεντινή, Χονγκ Κονγκ, Ρωσία, Ουκρανία, Ελλάδα, Πολωνία και Ισραήλ».

Ο φετινός Μαραθώνιος φιλοξενεί το παγκύπριο πρωτάθλημα Μαραθωνίου υπό την αιγίδα του ΚΟΕΑΣ.

Προστίθεται ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 4ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, αθλητής με μειωμένη όραση και συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπέλλος, κατηγορίας Τ13, θα τρέξει χωρίς το συνοδό του . Η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος, και έχοντας ως φάρο το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών με αναπηρίες σε μεγάλες διοργανώσεις στηρίζουν τη συμμετοχή του αθλητή με την τεχνολογία του δικτύου κινητής της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει».

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπέλλος, με ποσοστό αναπηρίας 95%, θα τρέξει σε μια ειδική διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων, τη Cyta Special Edition Race, που σχεδιάστηκε με πλήρη λεπτομέρεια από τους διοργανωτές του μαραθωνίου».

Στον Μαραθώνιο «θα τρέξει και η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, πρέσβειρα πλέον του ελληνικού αθλητισμού. Επίσης στις 21 Νοεμβρίου θα τρέξει ο Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Γιαννιώτης καθώς και άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, που φέρνει στη Λάρνακα η εταιρεία Stoiximan».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017, είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, με «πράσινο πρωτόκολλο» που ακολουθείται πιστά κάθε χρόνο. Φέτος, έχει ετοιμαστεί αντίστοιχο πράσινο πρόγραμμα υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου».

Οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος «το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Μαραθωνίου, στηρίζοντας το Ronald McDonald House of Charities Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τα Special Olympics Κύπρου. Για φιλανθρωπικό σκοπό έχει δημιουργηθεί μια επιπλέον διαδρομή που φέρει το όνομα των McDonald’s».

Όσον αφορά τις διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν αυτές ποικίλουν, με πρώτη και βασική, τη διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42.195 χλμ) που αρχίζει στις 7 το πρωί. Ακολουθούν οι διαδρομές του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) που θα αρχίσει στις 07.05, των 10 χλμ που θα ξεκινήσει στις 10.15, των 5 χλμ – εταιρικός, των 5 χλμ – ατομικός με ώρα έναρξης 11.30 και οι διαδρομές McDonald’sΤΜ Teens Race 2,5km και η Fun Race 1km για τους ενήλικες που θα ξεκινήσουν στις 12.30».

Σημειώνεται ότι «όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, σε όλους τους συμμετέχοντες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως «σύμφωνα με το πρωτόκολλο αγώνα του Υπουργείου Υγείας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 12 ετών και απαιτείται η προσκόμιση Safepass με μία από τις τρείς επιλογές, αρνητικό PCR ή Rapit Test με μέγιστη ισχύ 72 ώρες, πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τις δύο δόσεις και πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια Covid-19 με ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι δρομείς και οι θεατές του Μαραθωνίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως χώρο στάθμευσης το χώρο που βρίσκεται στη περιοχή του λιμανιού Λάρνακας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν τον επίσημο ιστότοπο του Μαραθωνίου http://larnakamarathon.com/