Ρεκόρ νοσηλειών παιδιών στο Μακάρειο-«Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά»

«Οι γονείς πρέπει να δείξουν πιστή στην επιστήμη  και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους»

5c3d2a3305f9bf3baccf5f5b16027904 1 4 ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, νοσηλείες, Παιδιά

Ρεκόρ από νοσηλείες παιδιών θετικών σε κορωνοϊό κατέγραψε το Μακάρειο νοσοκομείο σύμφωνα με τον  Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου δρ. Αβραάμ Ηλιά αφού σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο μεγαλύτερος αριθμός που είχε καταγραφεί ήταν οι επτά νοσηλείες.

«Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλειών που καταγράφηκε ποτέ. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό. Εάν έχουμε περισσότερα θετικά περιστατικά τις επόμενες ημέρες οι νοσηλείες θα είναι περισσότερες», είπε ο δρ Ηλία μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Σημείωσε επίσης πως μπορεί ο κίνδυνος βαριάς νόσησης παιδιών να είναι χαμηλός αλλά είναι υπαρκτός. «Είναι γ΄αυτό το λόγο που πρέπει να θωρακίσουμε με εμβολιασμό και τα παιδιά μας και να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Οι γονείς πρέπει να δείξουν πιστή στην επιστήμη  και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους».

Όσον αφορά την ετοιμότητα του νοσοκομείου σε περίπτωση περισσότερων νοσηλειών ο δρ Αβραάμ Ηλία είπε πως υπάρχει πλάνο για αύξηση κλινών.