Σαράντα επικίνδυνα προϊόντα στην Αγορά – Δείτε ποια αφορά

Σαράντα επικίνδυνα προϊόντα στην Αγορά - Δείτε ποια αφορά

dangerin ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Σαράντα προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά των καταναλωτών εντοπίστηκαν στις αγορές διαφόρων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα Safety Gate RAPEX, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Σε ανακοίνωσή της Υπηρεσίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy.

Τα 40 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως: Έντεκα (11) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, Δώδεκα (12) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Οκτώ (8) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Οκτώ (8) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και Ένα (1) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές που τυχόν διαθέτουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως την διάθεσή τους και να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία.

Καλεί επίσης τους καταναλωτές, σε περίπτωση που κατέχουν τα πιο πάνω προϊόντα, να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή το κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί και παράλληλα να την  ενημερώσουν σχετικά.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή για υποβολή καταγγελίας, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας της (www.consumer.gov.cy) ή στα τηλέφωνα: Γραμμή Καταναλωτή 1429,Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930 και 22200925, Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150, Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613 και Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας /Αμμοχώστου  24816160