Σχέδιο Απόσυρσης Ρυπογόνων Οχημάτων: Πάνω από 700 αιτήσεις σε 24 ώρες για το

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

aposirsi oximaton αιτήσεις, ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ρυπογόνα οχήματα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν πολίτες για το Σχέδιο Απόσυρσης Ρυπογόνων Οχημάτων, το οποίο δέχεται αιτήσεις από χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νικολαΐδη διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) του υπ. Μεταφορών που μίλησε στον Πολίτη 107.6 και 97.6, «οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2021, ενώ οι αιτήσεις θα εξετάζονται με βάση την ηλικία του οχήματος και όχι κατά προτεραιότητα βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη τα ποσά που θα διατεθούν για σκοπούς απόσυρσης παλαιού οχήματος και αντικατάστασής του με καινούριο όχημα κυμαίνονται από €7.500 μέχρι €12.000 και είναι κονδύλι συνολικά 4 εκατομμυρίων  ευρώ για το πρώτο έτος από συνολικά τέσσερα έτη, που αντλήθηκε από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι «εκτός των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί νέο σχέδιο επιχορήγησης που αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα».  Σχετικά με τα ποσά σημείωσε πως αν υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις σε σύγκριση με κάποια άλλα μπορεί να μεταφερθούν ποσά, έτσι αυξάνεται το κονδύλι. Με απλά λόγια αν οι δικαιούχοι επιλέγουν να αιτηθούν για αγορά αυτοκινήτου και όχι ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου, τότε θα μεταφερθούν χρήματα από το κονδύλι για τα ποδήλατα, ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι.

Σε ερώτηση αν αφορά και μεταχειρισμένα οχήματα, ο κ. Νικολαΐδης εξήγησε ότι το παρών σχέδιο αφορά μόνο καινούρια οχήματα, ωστόσο στις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση νέου σχεδίου ηλεκτροκίνησης και εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος και μεταχειρισμένο όχημα.

Ακούστε την παρέμβαση του Γιάννη Νικολαΐδη  στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: