Σε 22 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 30χρονος για τον φόνο 36χρονης στη Λεμεσό

4153FEBF 049E 440B A0CB AD7727828BEB Αστυνομία, ΦΟΝΟΣ

Ποινή φυλάκισης 22 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 30χρονο Λιθουανό, που βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 36χρονης Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2020 στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 25χρονος συνεργός του για τη διάρρηξη της οικίας της.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της από τον 15χρονο γιο της και φιλικό της πρόσωπο, ενώ τα άλλα δυο της παιδιά, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγο της.

Από τις εξετάσεις προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 30χρονου, που διατηρούσε για κάποιο χρονικό διάστημα σχέση με το θύμα και ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα στην περιοχή Αμαθούντας και παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε την 36χρονη και πως σκοπός του ήταν να την ληστέψει.

Ενέπλεξε δε στην υπόθεση και 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ανακρινόμενος ομολόγησε ότι είχε διαρρήξει με τον 30χρονο την οικία, ενώ εγκατέλειψε τη σκηνή όταν αντιλήφθηκε πως στο σπίτι βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο (ο 15χρονος γιος του θύματος).

Ο 30χρονος, που δήλωσε εθισμένος στον τζόγο, παραδέχθηκε ότι απέσπασε περιουσία από το υπνοδωμάτιο, μετέβη στη Λευκωσία, όπου πούλησε μέρος της σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ επισκέφθηκε κουρείο και έβαψε τα μαλλιά του για να μην αναγνωριστεί. Διακινήθηκε επίσης σε χωριά, όπου στον Αγρό έχασε όλα τα χρήματα σε στοιχήματα, επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην Άλωνα και διέμεινε σε διαμέρισμα στον Ασκά, όπου είχε πάει στο παρελθόν με το θύμα.

Μετά από σχεδόν 11 μήνες δικαστικής διαδικασίας, το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον 30χρονο σε φυλάκιση 22 χρόνων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 χρόνων για το αδίκημα της ληστείας, καθώς και μικρότερες ποινές για άλλα αδικήματα, όπως της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στον 25χρονο επιβλήθηκαν επίσης ποινές για διάφορα αδικήματα, με μεγαλύτερη την τριετή φυλάκιση για το αδίκημα της διάρρηξης. Σημειώνεται ότι οι ποινές συντρέχουν.