Σε χαμηλά ποσοστά η τηλεργασία στην Κύπρο

Tο κυρίως πρόβλημα εντοπίζεται στους χώρους εργασίας που δεν ελέγχονται επαρκώς και αποτελούν εστίες ανάπτυξης αλυσίδων κρουσμάτων.

tilergasia τηλεργασία

Στους χώρους εργασίας και κατά δεύτερο λόγο στα σχολεία, απέδωσε την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Βωνιάτης είπε ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες είναι στο 10 με 12% και ως εκ τούτου δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα σχολεία.

Τόνισε ότι το κυρίως πρόβλημα εντοπίζεται στους χώρους εργασίας που δεν ελέγχονται επαρκώς και αποτελούν εστίες ανάπτυξης αλυσίδων κρουσμάτων.

Ο κ. Βωνιάτης επεσήμανε πως η τηλεργασία είναι ένα σταθερό μέτρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και καιρό στην Κύπρο.

Υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τηλεργασία σε ποσοστό 20% δεν είναι ικανοποιητική.

Υπέδειξε μάλιστα πως πολλές επιχειρήσεις στην Ευρώπη εφαρμόζουν την τηλεργασία στο 90% ή ακόμη και στο 100%.

«Στην Κύπρο είναι να σαν μην υπάρχει τηλεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βωνιάτης.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο νέου lockdown, ο κ. Βωνιάτης είπε ότι η εποχή του εγκλεισμού πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις που προκύψουν παραλλαγές του ιού, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον εμβολιασμό.

ΡΙΚ