Σε διαθεσιμότητα 6 Αστυνομικοί για τα Dreambox και στο βάθος το βαν Ισραηλινών

police prokiryxi

Ιδιαιτέρως σοβαρή είναι η υπόθεση που απασχολεί την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, σε σχέση με τους 6 αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Πληροφορίες του «Π» από αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι εναντίον των συγκεκριμένων αστυνομικών διερευνώνται πληροφορίες για δεκασμό, και διαρροή πληροφοριών.

Και οι έξι που υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες και σε διαφορετικές επαρχίες φαίνεται να σχετίζονται και με την έρευνα που διεξάγεται εδώ και μήνες για το βαν των Ισραηλινών που κατασχέθηκε στη Λάρνακα. Κάποιοι εξ αυτών μετείχαν στην εξέταση του βαν. Ωστόσο η έρευνα εναντίον τους αφορά κυρίως την πιθανή εμπλοκή τους σε υποθέσεις με παράνομη αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος (Dreambox).

1 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ DREAMBOX

Άνευ τεκμηρίων

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Πολίτη» ότι στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων περιήλθαν εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες, για μέλη της Αστυνομίας που ενδεχομένως μπλόκαραν τη διερεύνηση υποθέσεων με Dreambox, με το αζημίωτο. Όπως ανέφερε οι πηγές του «Π» διαπιστώθηκε πως σε σοβαρές υποθέσεις αποκάλυψης, κλοπής και παράνομης αναμετάδοσης τηλεοπτικού σήματος, οι υποθέσεις χάνονταν στα δικαστήρια -αν έφταναν μέχρι εκεί- λόγω απώλειας ή μη εξασφάλισης επαρκών τεκμηρίων. Το γεγονός αυτό δημιούργησε υποψίες και όπως φαίνεται προέκυψαν και μαρτυρίες. Οι πληροφορίες αναλύθηκαν και εξετάστηκαν για καιρό και φαίνεται να οδήγησαν στους έξι αστυνομικούς. Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν με έμφαση ότι πολλές φορές τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι όπως φαίνονται και ίσως να μην προκύψουν στοιχεία που να οδηγούν σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Σε σχέση με τη διαθεσιμότητα, τονίστηκε ότι αυτή δεν είναι τιμωρητικό μέτρο, αλλά εργαλείο που δεν επιτρέπει την παρέμβαση οποιουδήποτε στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Η έρευνα του βαν

Οι αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον «Πολίτη» ανέφεραν πως κάποιοι εκ των έξι αστυνομικών σχετίζονται με την έρευνα και τη συλλογή τεκμηρίων από το βαν των Ισραηλινών. Φέρονται να είχαν επαφή και γνωριμία με έναν εκ των υπόπτων Ισραηλινών και να είχαν χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό για διάφορες υποθέσεις παρακολουθήσεων. Ωστόσο αυτό αποτελεί μια άλλη πτυχή της υπόθεσης καθώς εξετάζεται η πιθανότητα διαρροής πληροφοριών προς τρίτα πρόσωπα και συνεργασία με ιδιώτη, ο οποίος ασχολείται με θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών επικοινωνιών.